Annonce
Ringkøbing

Festlig og alvorlig filmaften

De nominerede film blev vist ved flere gratis forestillinger i Ringkøbing Bio. Der var også gratis adgang til det store show onsdag aften. Foto: Filmby Aarhus
Det var fest i biografen onsdag aften, hvor der blev delt priser ud til eleverne bag vinderfilmene i konkurrencen Filmfest i Vest.

Ringkøbing: Den røde løber, smokingerne, "champagnen" og det gode humør var fundet frem, da der onsdag aften var prisuddeling i Ringkøbing Bio under filmfestivalen "Filmfest i Vest".

Men hvis man tror, at det kun var sjov det hele, så kan man godt tro om igen, for temaerne i vinderfilmene var alvorlige nok. De små film, der var skabt af op imod 500 af eleverne på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, havde temaer som stoffer, selvværd, racisme, stalking og naturligvis kærlighed.

Og formålet med det hele er skam også alvorligt nok.

- De elever, der har deltaget i forløbet med at skab film, har lært de mest basale greb, der gør dem kompetente til at producere film af en vis kvalitet. Det betyder forhåbentlig, at de ikke bare vil æde alting råt fra YouTube fremover, men i stedet vil reflektere over det, de bliver præsenteret for, siger filmkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders.

Det var den daglige leder af Ringkøbing Bio, Bjarne From, der fik ideen til festivalen, fortalte kulturchef Per Høgh fra scenen. Det var ham, der sammen med skuespiller og filmproducer Jannick Raunow fra Hvide Sande havde fået til opgave at åbne alle vinderkuverterne under showet.

Bag festivalen stod foruden Ringkøbing Bio blandt andet også Filmby Aarhus, Ringkøbing Skole, Ungdomsskolen og Ringkøbing-Skjern Kommune. Sammen har de gennem de seneste måneder stået for workshops, hvor de 500 elever og lærere i kommunens ældste klasser er blevet undervist i filmmediet som udtryksform.

Det var der kommet 96 film ud af, som en professionel jury med projektleder ved Filmby Aarhus, Erik Bjerre, stod i spidsen for.

- Filmene har et rigtig fint niveau, og det er helt på sin plads, at vi laver et lille show ud af det, hvor der er mulighed for at alle kan være med, og hvor der er fine præmier til vindere, sagde Erik Bjerre.

Filmen "A way to volunteering", der er skabt af elever fra The International i Vedersø, blev en af aftenens store vindere. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

Og vinderne er...

Prisen for bedste lyd gik til "Drugs", der først viste en meget glad narkoman, der dog ender med at hamre hovedet i gulvet med et hult brag.

Prisen for bedste fotografi gik til "Sliktyvene". Her fulgte moralen ikke de gænge normer, for tyveriet lykkedes - og altså tilmed i flotte farver.

Prisen for bedste iscenesættelse og bedste film gik til "Perspektiver", der blandt andet handler om racisme. Det var et hold fra The International, der stod bag den film.

Prisen for bedste instruktion gik til "Go lesbian - og go home", der handlede om kærlighed.

Lærerne, der inden forløbet med eleverne, havde været en tur i Filmby Aarhus for at lære om Point Of View-metoden (POV), havde naturligvis fået deres egen pris. POV sikrer, at filmene bliver velfortalte og interessante for et bredt publikum, og det havde lærerne bag "Det var Sørens" opfyldt til fulde. Filmen handler om en lærer, der kommer til at holde skole-hjem-samtale med de forkerte forældre. Den vakte en del grin i salen.

Prisen for bedste skuespil gik til "Tro på dig selv", der handler om en pige, der skal begynde på en ny skole.

Og så er vi kommet til en af aftenens store vindere, nemlig filmen "A way to volunteering". Den er skabt af elever på The International i Vedersø, og handler om en af skolens undervisere. Den vandt både prisen for bedste dokumentar og publikumsprisen.

Du kan se mere om filmfestivallen på www.filmfestivest.dk.

Der stod i øvrigt ikke kun film på programmet i biografen onsdag aften. Gruppen Talent Nord, der er dannet af elever fra Musikskolen, stod for underholdningen.

De dygtige filmskabere vandt i øvrigt billetter til biografen, hvor de kan se Jannick Raunows film "Lad de døde hvile" samt en VIP-tur til Filmby Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce