Annonce
Ringkøbing

Festivalchefer tror på, at musikken kommer til at spille

Rockbandet Malurt - her personificeret ved to barndomsvenner fra Tønder, Christian Arendt (t.v.) og Michael Falch - havde lige taget hul på en comebackturné, da frygten for spredning af coronavirus satte en stopper for al koncertaktivitet. Hvis alt går vel, er Malurt på plakaten ved såvel Rock i Ringkøbing som på Bork Festival - henholdsvis lørdag 4. juli og lørdag 1. august. Foto: Thomas Rungstrøm
Arrangørerne bag éndags-festivalen Rock i Ringkøbing og Bork Festival, der strækker sig over fire dage, har en tro på, at det bliver tilladt at forsamle tusindvis af mennesker til folkefest henover sommeren.

Ringkøbing/Bork: Det er ganske uvist, hvordan klaveret spiller i morgen, på tirsdag, om en måned ... eller to.

Det ved de alt for godt rundt om på de små kontorer, hvor der for tiden bliver arbejdet med planlægning af de musikfestivaler, der gerne skal samle folket til fest og fadøl henover sommeren:

- Ingen kender dagen i morgen i de her tider.

Sådan siger Jens Hebroe, formand for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing, der er plottet ind i kalenderen lørdag 4. juli - med navne som Malurt, Carpark North, Citybois og Johnny Madsen på plakaten:

- Vi kender jo ikke lovgivningen, som den kommer til at se ud, men vi fortsætter som planlagt og kører ufortrødent videre. Vi gennemfører Rock i Ringkøbing, hvis det på nogen måder er muligt, tilføjer Jens Hebroe.

Lige nu og her er han godt tilfreds med, at der er tre måneder til afviklingen af 2020-udgaven af den traditionsrige éndags-festival. Til den tid er Danmark måske atter frit - men alligevel måske også præget af en restriktion fra myndighedernes side om, at der maksimalt må være 1000 mennesker forsamlet ét sted.

Og det vil være en alvorlig streg i regningen for Rock i Ringkøbing. Som umiddelbart svar på det scenarie siger Jens Hebroe, at 'det kan ikke lade sig gøre' - og tilføjer:

- Så skal det hele jo skæres ned med en tredjedel. Det bliver svært at køre igennem.

Annonce

Det kan ikke betale sig at bruge tid på at sætte sig ind i en masse omkring love og restriktioner. Den slags er der andre, der bestemmer. Vi går efter at planlægge vores eget arrangement bedst muligt.

Martin Jensen, formand, Bork Festival

Savner socialt samvær

Martin Jensen, der er formand for Bork Festival - med særligt ansvar for booking og økonomi - 'forventer da, at vi skal holde en festival':

- Det er det, vi planlægger ud fra. Vi er glade for, at vi ikke ligger som Jelling Festival, der finder sted i slutningen af maj, siger Martin Jensen.

Årets Bork Festival begynder - efter planen - onsdag 29. juli, og fire dage senere toner musikken ud på festpladsen ved den sydlige ende af Ringkøbing Fjord.

Formanden er overbevist om, at Danmark til den tid trænger til socialt samvær og glæden ved fælles oplevelser.

Men Martin Jensen forudser også, at landet fortsat kan være ramt af forskellige restriktioner, og at der måske er nogle mennesker, der bevidst fravælger at indgå i større forsamlinger:

- Det er ikke noget, vi har ligget søvnløse over. Det kan ikke betale sig at bruge tid på at sætte sig ind i en masse omkring love og restriktioner. Den slags er der andre, der bestemmer. Vi går efter at planlægge vores eget arrangement bedst muligt.

Set i det lys priser Martin Jensen sig lykkelig for, at Bork Festival er medlem af Dansk Live; en politisk interesseorganisation, der taler arrangørernes sag over for politikere, myndigheder og andre relevante aktører.

Billetsalg står stille

Under den første måneds tid med coronakrise blinkende over alt i nyhedsbilledet har folkene bag Bork Festival bevidst været forholdsvis passive ved jungletrommerne. Men nu er der atter skruet lidt op for markedsføringen.

Onsdag blev der eksempelvis præsenteret 20 nye navne, hvoraf de største er Medina og Mads Langer.

- Billetsalget står stille i øjeblikket, men det kan ændre sig, hvis vi kommer med nogle positive budskaber. Inderst inde tror jeg på det, og jo før, vi kan få noget at vide fra myndighederne, jo bedre for os, siger Martin Jensen, der vurderer, at 'det vil komme til at koste alle' i branchen for musikfestivaler:

- Vi skal være glade for, at vi havde et godt 2019, tilføjer chefen på Bork Festival, der sidste år resulterede i det bedste resultat nogensinde - med et overskud på mere end én million kroner.

På plakaten

Rock i Ringkøbing, der er programsat til lørdag 4. juli, byder på blandt andre disse navne:

Malurt, Carpark North, Citybois, Johnny Madsen, Outlandish, Basshunter og Tørfisk.

Bork Festival, der strækker sig over fire dage med start onsdag 29. juli, har blandt andre disse kunstnere på plakaten:

Rasmus Seebach, Medina, Nik & Jay, Mads Langer, Aqua, Malurt, Lars Lilholt, Magtens Korridorer, Citybois, Jung, Queen Machine, Birthe Kjær og Karl Kristian.

Dengang vi vandt EM

Som formand for foreningen bag Rock i Ringkøbing har Jens Hebroe et håb om, at Danmark atter basker med vingerne og ikke længere nøjes med sang fra altaner, når kalenderen viser starten af juli:

- Jeg tror, at der godt kan komme en reaktion som dengang, vi vandt EM i '92. Vi trænger jo alle til at komme ud og at være sammen. Vi kæmper for at få lov til at gennemføre, men vi skal selvfølgelig ikke gøre noget, der er uansvarligt, siger Jens Hebroe og tilføjer:

- Man skal også tænke på, at alle festivaler har en rimelig stor samfundsbetydning, da store dele af overskuddet går til foreninger i lokalområdet. Vi brænder jo for det her i bestyrelsen.

Jens Hebroe vil helst ikke ud i en plan b med en mulig flytning af Rock i Ringkøbing:

- Hvis det udskydes, så vil der være en festival på hvert gadehjørne i august, og så er der ingen, der får noget ud af det.

Ifølge formanden for Rock i Ringkøbing ser det - midt i en coronakrise - okay ud med billetsalget, men der er naturligvis plads til flere kunder:

- Det er på med ja-hatten og ud over stepperne ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce