Annonce
Skjern

Festival satser på coronavaccine: Stauning er klar til jazzfestival igen til august

Om coronaen vil, skal der være jazzfestival i Stauning i år. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Billetsalget er netop åbnet til årets jazzfestival. Arrangørerne lover pengene tilbage eller en ny billet til næste år, hvis coronaen igen kommer på tværs.
Annonce

STAUNING: Hvis alt går efter sundhedsmyndighedernes plan, er alle danskere vaccineret i slutningen af juni, og det er på baggrund af den prognose, at Ringkøbing Fjord Jazzfestival i Stauning nu har åbnet for billetsalget til årets festival i august.

Arrangørerne har nemlig vurderet, at en stor del af kundegruppen til festivalen i forvejen er blandt dem, der står først i køen til vaccine, og derfor tager bestyrelsen nu chancen og satser på, at der kan holdes festival.

- Vi kan ikke blive ved med at sidde derhjemme og kede os, lyder det fra festivalens formand, Karsten Andresen.

Han ærgrer sig over, at statsminister Mette Frederiksen ikke er kommet med en udmelding til de danske festivaler, så de har noget at forholde sig til, men realistisk set er jazzfestivalen i Stauning så lille, at der er gode forhåbninger til, at den kan få lov til at blive gennemført, selvom de helt store festivaler skulle blive aflyst.

Arrangørerne er i hvertfald ganske optimistiske, men Karsten Andresen understreger, at festivalen ikke bliver afviklet for enhver pris, og at arrangørerne ikke går på kompromis med sikkerheden.

Annonce

Helgarderet mod aflysning

Egentlig var det meningen, at festivalen sidste år skulle markere sit 10 års jubilæum, men det fik coronaen spændt ben for. Derfor skal jubilæet fejres i år, og musikbudgettet er fordoblet. Skulle der komme nye restriktioner til august, har festivalen også helgarderet sig.

- I kontrakterne med de forskellige bands er der skrevet, at skulle der komme en aflysning, er de booket til næste år, da vi er i tvivl, om vi kan blive kompenseret. De ved, at det er ens for alle, siger Karsten Andresen.


I kontrakterne med vores bands er der skrevet, at skulle der komme en aflysning, er de booket til næste år, da vi er i tvivl om vi kan blive kompenseret. De ved, at det er ens for alle.

Karsten Andresen, formand for jazzfestivalen


Mange valgte ved sidste års aflysning at få deres billet ombyttet til i år, mens andre valgte at få deres penge tilbage.

Begge dele er også muligt i år, da festivalen ikke vil risikere utilfredse gæster og dårlig omtale. Derfor går billetsalget nok heller ikke så hurtigt, som det plejer.

- Det kan godt være, at folk er mere afventende i år og venter med at købe, til de kommer hen til dagen, vurderer Karsten Andresen og bemærker, at festivalen er forberedt på det og tager det ganske roligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce