Annonce
Tarm

Festival klar med de første navne: Barbie Girl møder bydrenge i Bork

Lene Nystrøm og René Dif er - sammen med det tredje medlem af Aqua, Søren Rasted - garanter for at give folket en fest. Billedet her er fra sommerens Smukfest i Skanderborg, hvor Aqua tog del i en storslået jubilæumskoncert. Arkivfoto: Axel Schütt
På næste års Bork Festival kan publikum skråle med på sange leveret af træfsikre navne som Aqua, Malurt, Lars Lilholt og Citybois. Billetsalget åbner 1. december.

Bork: Hvis du ønsker dig en partoutbillet til 2020-udgaven af Bork Festival i julegave, kan vi allerede nu afsløre en del af indholdet bag gavepapiret. Det er således netop offentliggjort, at navne som Aqua, Malurt, Lars Lilholt, Citybois og Queen Machine trykker den af i det vestjyske i dagene fra 29. juli til 1. august.

- Aqua er tilbage i Bork efter en forrygende koncert i 2011, hvor de i den grad fik lukket den gamle festivalplads ned med et brag, siger Arne Enggaard Poulsen, presseansvarlig på festivalen, der tilbage i 1979 slog de første toner an.

18 år senere - i 1997 - bragede Aqua gennem lydmuren, og i dag kan de fleste synge et par strofer fra hits som 'Barbie Girl' og 'Doctor Jones.'

Lidt mere erfaring i branchen har de fem mænd i Malurt, der i 2020 bliver gendannet - for at markere, at det er 40 år siden, at bandet udgav dets debutalbum. Med Michael Falch i front har Malurt forlængst solgt masser af billetter til en turné i det kommende forår, og det er i det lys, at turen rundt i Danmark nu er forlænget, så flere festivalgæster også får mulighed for at synge med på sange som 'Mød mig i mørket' og den udødelige 'Superlove.'

Det bliver i øvrigt første gang, at Malurt optræder på festivalen i den sydlige ende af Ringkøbing Fjord.

Annonce

Ekstatiske Citybois

Til det lidt yngre publikum frister Bork Festival næste år med danske Citybois; et af de få navne, der har formået at skabe sig en karriere efter deltagelse i X Factor. I 2015 røg Anthon og Thor ud af semifinalen, men sidenhen har makkerparret nærmest været toppen af poppen:

- Som live-artister har de altid haft en særlig evne til at løfte stemningen til et nærmest ekstatisk niveau, lyder skudsmålet fra Bork Festival, der 1. december starter salget af partoubilletter.

Blandt andre navne på den foreløbige plakat er også Lars Lilholt Band, det populære kopiband Queen Machine og indiepop-trioen Jung, der på rekordtid har indtaget den danske musikscene og diverse radiostationer, hvor sangene 'Jeg skal nok vente' og 'Hun kommer tilbage' spilles flittigt:

- Vi håber - beskedent - at vores musik kan være med til at samle generationer, siger bandets forsanger, Jonas Jung.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce