Annonce
Ringkøbing

Festival fyrer op under 1700-tallets madkultur

Når 1700 Festival 21. og 22. juni afholdes i Ringkøbing, er der blandt andet madlavning på programmet. Foto: Clem Onojeghou

Ringkøbing: Hvordan smagte 1700-tallets Vestjylland?

Det spørgsmål vil madhistoriker og forfatter Asmus Gamdrup Jensen forsøge at besvare med et levende og underholdende oplæg. Det sker fredag 21. juni på havnepladsen i Ringkøbing i forbindelse med byens store 1700 Festival.

- I forlængelse af oplægget vil der blive serveret en smagstallerken med bud på, hvordan 1700-tallet har smagt, siger projektleder Katrine Kock Frandsen.

Der bliver noget godt at skylle efter med, da brygmester Niels Sangill fra Hvide Sande Bryghus også deltager - med øl fra bryghuset og med en fortælling om øllets historie.

Når maden er fordøjet, serverer Vestjysk Spillemandslaug festlig folkemusik.

En billet til arrangementet koster 275 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce