Annonce
Ringkøbing

Festival fyrer op under 1700-tallets madkultur

Når 1700 Festival 21. og 22. juni afholdes i Ringkøbing, er der blandt andet madlavning på programmet. Foto: Clem Onojeghou

Ringkøbing: Hvordan smagte 1700-tallets Vestjylland?

Det spørgsmål vil madhistoriker og forfatter Asmus Gamdrup Jensen forsøge at besvare med et levende og underholdende oplæg. Det sker fredag 21. juni på havnepladsen i Ringkøbing i forbindelse med byens store 1700 Festival.

- I forlængelse af oplægget vil der blive serveret en smagstallerken med bud på, hvordan 1700-tallet har smagt, siger projektleder Katrine Kock Frandsen.

Der bliver noget godt at skylle efter med, da brygmester Niels Sangill fra Hvide Sande Bryghus også deltager - med øl fra bryghuset og med en fortælling om øllets historie.

Når maden er fordøjet, serverer Vestjysk Spillemandslaug festlig folkemusik.

En billet til arrangementet koster 275 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce