Annonce
Hvide Sande

Festival, frivillige og fed musik: Og festen fortsætter hele lørdagen

Martin Halkjær Kristensen fra FDF Hvide Sande var en af de mange frivillige, der var med fra morgenstunden for at gøre klar til familiefestivalen. Foto: Poul Osmundsen
Familiefestivlen Danmark Dejligst blev holdt i Hvide Sande i år.
Annonce

HVIDE SANDE: Røgen fra bålet lod sig drive med vinden hen til Martin Halkjær Kristensen, der sad og bandt en splejsning foran brandbilen. FDF-skjorten havde pilte-lederen ikke nået at skifte til, efter at han som en af de mange frivillige om morgenen gjorde klar til lørdagens familiefestival Danmark Dejligst i Hvide Sande.

- Det var koldt i morges, så der var faktisk ingen af os, der nåede at skifte, fortæller han med et smil.

FDF Hvide Sande, der stod for snobrød og pandekager over bål, er blot en af de 29 foreninger og organisationer, der tager del i festivalen, hvor alle kan komme gratis ind, hvis blot de lader egen mad og drikke blive hjemme og køber forsyninger på pladsen i stedet for.

Overskuddet fra familiefestivalen går nemlig til de mange frivillige, der hjælper til med opsætning og oprydning.

Børnene kunne hygge sig med at lave pandekager og snobrød over bål hos FDF'erne. Foto: Poul Osmundsen
Annonce

Noget godt for Hvide Sande

- Vi er nu ikke med for at få del i overskuddet. Det er mere for at gøre noget godt for Hvide Sande, støtte op om arrangementet og give FDF et godt ry, fortæller Martin Halkjær Kristensen, hvis trup kan mønstre ikke færre end 65 blåskjortede piger og drenge.

På pladsen nord for havnen byder lille scene på masser af debat om klimaet og foredrag om at være frivillig samt ikke mindst lokal musik fra bl.a. Karen Kousgaard, mens den store scene byder på tilsvarende større navne som Tamra Rosanes, Jokeren og Back to Back.

For børnene er der bål og brandbiler og for de sultne masser af lokalt produceret lækkerier, mens de kunne høre om foreninger og frivillige i kommunen.

Sidste år blev familiefestivalen Danmark Dejligst i Naturens Rige, der er en del af et landsdækkende koncept, holdt ved Bundsbæk Mølle, mens det til næste år bliver arrangeret af frivillige i Tarm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce