Annonce
Hvide Sande

Festival, frivillige og fed musik: Og festen fortsætter hele lørdagen

Martin Halkjær Kristensen fra FDF Hvide Sande var en af de mange frivillige, der var med fra morgenstunden for at gøre klar til familiefestivalen. Foto: Poul Osmundsen
Familiefestivlen Danmark Dejligst blev holdt i Hvide Sande i år.

HVIDE SANDE: Røgen fra bålet lod sig drive med vinden hen til Martin Halkjær Kristensen, der sad og bandt en splejsning foran brandbilen. FDF-skjorten havde pilte-lederen ikke nået at skifte til, efter at han som en af de mange frivillige om morgenen gjorde klar til lørdagens familiefestival Danmark Dejligst i Hvide Sande.

- Det var koldt i morges, så der var faktisk ingen af os, der nåede at skifte, fortæller han med et smil.

FDF Hvide Sande, der stod for snobrød og pandekager over bål, er blot en af de 29 foreninger og organisationer, der tager del i festivalen, hvor alle kan komme gratis ind, hvis blot de lader egen mad og drikke blive hjemme og køber forsyninger på pladsen i stedet for.

Overskuddet fra familiefestivalen går nemlig til de mange frivillige, der hjælper til med opsætning og oprydning.

Annonce
Børnene kunne hygge sig med at lave pandekager og snobrød over bål hos FDF'erne. Foto: Poul Osmundsen

Noget godt for Hvide Sande

- Vi er nu ikke med for at få del i overskuddet. Det er mere for at gøre noget godt for Hvide Sande, støtte op om arrangementet og give FDF et godt ry, fortæller Martin Halkjær Kristensen, hvis trup kan mønstre ikke færre end 65 blåskjortede piger og drenge.

På pladsen nord for havnen byder lille scene på masser af debat om klimaet og foredrag om at være frivillig samt ikke mindst lokal musik fra bl.a. Karen Kousgaard, mens den store scene byder på tilsvarende større navne som Tamra Rosanes, Jokeren og Back to Back.

For børnene er der bål og brandbiler og for de sultne masser af lokalt produceret lækkerier, mens de kunne høre om foreninger og frivillige i kommunen.

Sidste år blev familiefestivalen Danmark Dejligst i Naturens Rige, der er en del af et landsdækkende koncept, holdt ved Bundsbæk Mølle, mens det til næste år bliver arrangeret af frivillige i Tarm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce