Annonce
Hvide Sande

Festival får adgang til Tipperne: Kajakroere har udsigt til unikke naturoplevelser

Waterz Festival i starten af september byder blandt andet på tre unikke ture for kajakroere. Arkivfoto
Ved Waterz Festival i starten af september får kajakroere adgang til natur, der normalt er lukket for adgang.
Annonce

Hvide Sande: Når Waterz Festival i weekenden 6.-8. september afvikles i og omkring Hvide Sande, byder programmet på unikke oplevelser for landets kajakroere - eksempelvis en sjælden aftentur ind i området Tipperne i den sydelige ende af Ringkøbing Fjord, hvor der normalt er lukket for adgang:

- Tipperne er et ungt landskab, der er opstået ved aflejring af sand og klæg øst for Holmslands klittange. Tipperne er med sine flade enge, åbne landskab og det lave vand i fjorden et af de vigtigste områder for ynglende engfugle og rastende trækfugle i Europa. For at forstyrre fuglelivet mindst muligt er der generelt adgangsforbud på Tipperne, men vi har fået en unik mulighed for at vise området frem, siger Kristian Rønn fra Waterz om turen, der fredag 6. september starter fra udmundingen af Nymindestrømmen ved Bjerregaard Camping.

Dagen efter er der afgang fra Pumpestation Nord, der stadig er aktiv, og hvorfra man har en af de smukkeste udsigter over Skjern Enge:

- Her fortæller Ringkøbing-Skjern Museums naturvejleder om landskabet og Skjern Ås historie, herunder udretningen og genopretningen. Herefter går vi ned til trækfærgen, hvor der fortælles om laksen og fuglelivet ved Skjern Å. Bagefter sættes kajakkerne i vandet og det bliver en utrolig spændende tur, hvor man kan se de vidtstrakte enge fortsætte så langt, øjet rækker, siger Kristian Rønn.

Annonce

Gratis at sejle med

Kristian Rønn glæder sig over, at flere lokale foreninger viser interesse for at samarbejde med Waterz i bestræbelser på at brede festivalen ud til hele kommunen.

Søndag 8. september rundes kajak-arrangementet af med en tur gennem slusen i Hvide Sande:

- Normalt er havneområdet helt lukket for kajaksejlads og stand up paddling, men i forbindelse med festivalen har vi fået tilladelse til at sejle denne unikke tur. Vi starter med at sejle rundt i havnen og får en god fornemmelse af den aktive fiskeri- og godshavn. Vi kommer blandt andet helt tæt på kuttere og offshore-fartøjer, lige som vi også kommer forbi auktionshallen, isværket og byens cafeer. Hvis vi er lidt heldige, så er der meget ofte også sæler i havnen, siger fortæller Kristian Rønn.

Det er gratis at deltage i de tre sejladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce