Annonce
Tarm

Festdag for ny brugs: - Der er kommet flere mennesker end der er indbyggere i Hemmet!

Da borgmester Hans Østergaard havde klippet den røde snor, gik de lokale i ro og orden på trods af de mange fremmødte ind for at bese den nye butik. Foto: Mads Dalegaard
Fremmødet mere end matchede opbakningen, da Hemmets nye dagligvarebutik søndag morgen åbnede.

HEMMET: 300 rundstykker var langt fra nok, da Hemmets nye Dagli’Brugs åbnede for første gang søndag. Faktisk var der ikke en gang plads nok til alle i det store festtelt, som var sat op på den solrige morgen, hvor flagene blafrede festligt mod den klare blå himmel.

- Der er godt nok kommet mange. Det er ganske imponerende, sagde en glad Allan Knudsen, der er direktør for Nr. Nebel Brugsforening, som den nye butik på Tarmvej 87 for fremtiden hører under.

Faktisk mente Lars Peter Brasen, der har været formand for Hemmet Brugsforening og nu er medlem af det lokale butiksråd under Nr. Nebel Brugsforening, at der kom flere mennesker, end der er indbyggere i Hemmet.

Fredag lukkede den gamle og nedslidte brugs på Gl. Landevej. Og udover at den nye butik, som også har et tankanlæg fra OK Benzin, er omtrent tre gange så stor med sine 450 kvadratmeter, så har den også fået en beliggenhed, som ikke er til at overse på Tarmvej 87, lige ud til landevejen.

Annonce

Dagli'Brugsen i Hemmet

Dagli'Brugsen i Hemmet hører fremover under Nr. Nebel Brugsforening, der blandt andet også driver brugserne i Nr. Nebel, Tarm, Horne og Lyne, samt har flere OK-tankstationer. Allan Knudsen er direktør for Nr. Nebel Brugsforening.

Hemmet Brugsforening er derfor nedlagt og medlemmer bliver i stedet en del af det lokale butiksråd, som hver enkelt brugs i Nr. Nebel Brugsforening har.

Alt vi skal bruge

- Allerede i sidste uge, inden vi åbnede, kom der flere turister og ville handle her, og vi håber også, at vi kan blive et pitstop for dem, der kommer ad den nye cykelsti, fortalte brugsuddeler Martin Hansen, der siden nytår har stået for at lukke den gamle brugs ned og åbne den nye.

Med mere plads er sortimentet også blevet udvidet og tæller blandt nu mere fersk kød, delikatesser, færdigretter, friskpresset juice og kolde vine.

- Det er så lækkert. Tænk, at vi ikke længere skal køre til Tarm eller Skjern for at handle. Nu kan vi få alt, hvad vi skal bruge her og hvis der mangler noget, kan vi bare sige det til uddeleren, sagde en glad Gitte Jacobsen, der fyldte indkøbsvognen op med flere gode tilbud og allerede havde bemærket, at der manglede økologisk skummetmælk i køleren.

Så stor en butik

Karina Laursen og Henrik Toft med døtrene Julie og Mille glædede sig også over den nye butik. De handler sædvanligvis totredje-dele af deres dagligvarer lokalt og kan sagtens forestille sig, at det bliver til mere fremover, fordi udvalget nu er større.

- Tænk, at sådan en lille by kan have så stor en butik, sagde Karina Laursen.

Det bemærkede direktør Allan Knudsen også, da han bød velkommen.

- Det er fantastisk at I i et så presset marked kan åbne en stor butik i en lille by. Det er ikke hverdag for COOP. Hemmet kan være uhyggelig stolt af, at det kan lade sig gøre. Jeg har oplevet en opbakning på 100 procent hele vejen. I er en by, der står sammen, så tag lige og giv jer selv en hånd for det!

Sådan ser den nye brugs i Hemmet ud. I dagens anledning var pyntet op med flag. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce