Annonce
Tarm

Fest for 25 i garage udløste bøderegn: Nu uddyber justitsministeren begrundelsen

Henk Streefkerks garage (bygningen til højre for det hvide hegn) ligger frit og anses derfor ikke for at være en del af boligen. Privatfoto
En garage, der ikke ligger i umiddelbar forbindelse med beboelse, anses ikke som bolig, slår justitsministeren fast i svar til undrende DF'er.

Lyne: En fest for 25 personer i en garage i den sydlige del af kommunen har givet anledning til en juridisk strid.

For var det et brud på forsamlingsforbuddet på fem personer, eller er en garage en del af hjemmet, som ikke er omfattet af reglerne, men kun anbefalingerne?

Garagens ejer, Henk Streefkerk fra Lyne, mener selv, at der var tale om et privat arrangement på privat grund, som derfor ikke burde give anledning til bøder, men politiet og justitsministeren er uenige.

Annonce

Reglerne er dog mudrede, for en garage, der ligger i forbindelse med huset anses for en del af hjemmet, mens en garage, der ligger frit, ikke anses som en del af hjemmet. I Henk Streefkerks tilfælde ligger hans garage omkring 20 meter fra boligen - og derfor modtog han selv og resten af festdeltagerne bøder, da de mødtes natten til lørdag 16. januar i år.

Regler undrer DF'er

De regler, mener Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær, er mærkeligt skruet sammen, og han stillede derfor justitsminister Nick Hækkerup (S) et paragraf 20-spørgsmål, hvor han spørger, om reglerne ifølge ministeren giver mening:

”… mener ministeren, at de gør det, når det efter Justitsministeriets fortolkning af forsamlingsforbuddet er sådan, at man ikke må være samlet seks personer i en privat garage, hvis den ikke er en integreret del af boligen, men man godt må, hvis garagen er bygget sammen med boligen, samtidig med, at man godt må være samlet seks personer i et telt i indkørslen eller haven, men altså ikke i garagen, hvis den ikke er bygget sammen med boligen,” står der i Dennis Flydtkjærs paragraf 20-spørgsmål.

Annonce

Udbygninger er ikke bolig

Nu har DF’eren fået svar fra ministeren, der slår fast, at han ikke anser en garage som en del af den private bolig, hvis den ikke er bygget sammen med huset.

I ministerens svar står der:


Det er Justitsministeriets vurdering, at en garage eller lignende, der ikke er en integreret del af den private bolig, ikke i sig skal anses for en privat bolig i forsamlingsbekendtgørelsens forstand.

Svar fra justitsminister Nick Hækkerup (S)


”Det er Justitsministeriets vurdering, at en garage eller lignende, der ikke er en integreret del af den private bolig, ikke i sig skal anses for en privat bolig i forsamlingsbekendtgørelsens forstand. Der kan i den forbindelse bl.a. henvises til, at det fremgår af forarbejderne til epidemiloven, at bolig skal forstås bredt og videre end bopæl og først og fremmest sigter til det sted, hvor den pågældende overnatter. Videre fremgår det, at andre lokaliteter – der således ikke falder ind under begrebet privat bolig – omfatter bl.a. udendørslokaliteter, som f.eks. haver og gårdspladser, og indendørslokaliteter, som f.eks. lader, skure og værksteder, som den pågældende råder over.”

Dermed slår ministeren fast, at det var ulovligt, da Henk Streefkerk og 24 bekendte festede i garagen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Cyklist kørt ned af mand på motocrosser: Han standsede og skyndte sig så at stikke af - nu efterlyser politiet ham

Ringkøbing IF

De var sammen på landsholdet: Nu er Andreas i Ringkøbing IF mens Mikkel Damsgaard er stjerne til EM

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

Hvor er ordentligheden henne Vestas? Tænk nu på borgerne omkring Lem Kær

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Hvide Sande

Generationsskifte: Søn bliver del af fars web-firma

Annonce