Annonce
Ringkøbing-Skjern

Feriehusudlejere frygter at blive glemt i genåbningsforhandlingerne igen: Corona-testede tyskere smitter altså ikke

Det koster ikke bare sommerhusudlejerne dyrt, at grænserne fortsat er lukkede. Også butikker, spisesteder og købmænd må betale prisen. Arkivfoto Jørgen Kirk
Der er millioner af tabte sommerhusovernatninger på spil, hvis politikerne endnu en gang undlader af åbne grænserne for sommerhusgæster. Alene i maj går man glip af 1,2 millioner overnatninger.

Ringkøbing-Skjern: Selv om der lige nu er gang i endnu en runde genåbningsforhandlinger på Christiansborg, så har Feriehusudlejernes Brancheforening ikke den store tiltro til at blive en del af pakken.


Vi mangler simpelthen en saglig begrundelsen for at grænserne nu er lukket på femte måned for turister, som vil holde ferie i et dansk feriehus.

Carlos Villaro Lassen, adm. direktør Feriehusudlejernes Brancheforening


Annonce

Det fortæller administrerende direktør Carlos Villaro Lassen.

- Vi har store forhåbninger. Men det er vores helt store frygt, at vi bliver glemt igen, og at det endnu en gang bliver et overdrevet forsigtighedsprincip, som bliver afgørende for, at politikerne vælger ikke at genåbne grænserne for feriehusturister. Vi har ikke kunnet finde en eneste ekspert, som peger på, at de tyske turister udgør en smittefare, siger han og fortsætter:

- De tyske familier kommer i egen bil og bliver testet syd for grænsen. Så smitter de altså ikke, lyder argumentet.

Kun 10 tilfælde

Ifølge Carlos Villaro Lassen blev der sidste år rapporteret 10 tilfælde, hvor turister afbrød deres sommerhusferie i Danmark, fordi de var blevet syge med corona. Det var ud af 10 millioner overnatninger.

- Vi mangler simpelthen en saglig begrundelse for, at grænserne nu er lukket på femte måned for turister, som vil holde ferie i et dansk feriehus, siger han.

Branchedirektøren er også bekymret for de store økonomiske konsekvenser, den fortsatte nedlukning har. De tyske, norske og hollandske turister undlader nu helt at booke ferie i Danmark, fordi der endnu ikke er sat dato på en genåbning. Og det koster ikke bare feriehusudlejerne, men også købmænd, butikker og spisesteder mister omsætning uden turister.

- Vores håb har været en genåbning fra maj. Sker det ikke, mister vi 1,2 millioner tyske overnatninger. Og her er der ingen hjælpepakker. Så jeg er stærkt bekymret, siger Carlos Villaro Lassen.

Annonce

Omsætning forsvinder

Karsten Fyhn fra Danwest er også bekymret.

- Vi lever i håbet hver eneste dag. Men mine forhåbninger er ikke så høje lige nu i forhold til en genåbning.

De seneste halvanden til to måneder har foreløbigt kostet 15 procent af omsætningen. Derfor skal der en slutspurt til at redde økonomien. Desuden bliver det en opgave at få arbejdspladsen op at køre igen.

- Sidste år gik vi direkte ind i højsæsonen. Det er en udfordring, som vi også kan løbe ind i år igen, siger Karsten Fyhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Annonce