Annonce
Ringkøbing-Skjern

Halvering af billetpris hjælper til: Feriegæsterne strømmer til Ringkøbing-Skjern Museums besøgssteder

Bork Vikingehavn er et af de mest populære besøgssteder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hvor elllers kan man opleve vikinger, der øver sig i våbendåd. Foto Poul Osmundsen.
Sommerpakken, der gør det muligt for attraktioner at sætte entreprisen ned, begynder nu for alvor at kunne mærkes hos Ringkøbing-Skjern Museum. Gæster siger dog, at de ville være kommet, også selv om de skulle betale fuld billetpris.
Annonce

BORK HAVN: Det halvkøligt, blæsende og med jagende skyer hen over en himmel, der ikke kan finde ud af, om den skal være grå eller lade solen skinne lidt engang imellem - og som for en god ordens skyld sender et par strint ned over Bork Vikingehavn.

Det er kort sagt rigtig "museumsvejr", og det mærker man her i vikingehavnen: Parkeringspladserne er fyldt godt op, og inden for er der masser af mennesker - typisk forældre eller bedsteforældre med børn - der traver rundt, og ser på de forskellige boder og prøver nogle af de mange aktiviteter.

I et af teltene hygger de tre frivillige vikinger Lasse Jørgensen, Karoline Hansen og Lars von Schwerin sig i ly for blæsten, mens de er i gang med forskelligt vikinge-arbejde.

Forældre er på jagt efter aktiviteter sammen med børnene, og det finder de blandt andet i Bork Vikingehavn. Foto Poul Osmundsen.

Det er anden omgang, de er i Bork Vikingehavn - første gang var for tre uger siden - og de fastslår samstemmende, at lige nu er der rigtig mange besøgende.

- Flere end der plejer at være på det her tidspunkt; der er også mange flere danskere. Om det skyldes, at der er halv pris på entreen lige nu , ved jeg ikke, men der er i alt fald mange lige nu, siger Lasse Jørgensen.

Annonce

Klar fremgang

Faktisk er der ikke bare gang i Bork Vikingehavn men også i alle Ringkøbing-Skjern Museums aktiviteter, fastslår museumsinspektør og souschef Peter Carstensen.

Bork Vikingehavn gik en ide om, hvordan vore forfædre levede. Foto Poul Osmundsen.

Lige før sommerferien vedtog Folketinget en såkaldt sommerpakke med blandt andet tilskud til kulturoplevelser i skolernes sommerferie, nu da de fleste danskere ventes at holde sommerferie herhjemme.

- Vi kan se, at halveringen af billetprisen har en effekt, især den sidste uges tid, hvor vi har haft rigtig mange gæster inde - og flere, end vi plejer, siger Peter Carstensen.


Mange har tilsyneladende sagt, at vi bliver hjemme i år, og så bakker vi op om de ting, vi har. Det virkelig spændende er, om de kommer igen til næste år.

Peter Carstensen, museumsinspektør og souschef, Ringkøbing-Skjern Kommune.


Han tilføjer, at det ikke bare er de helt store trækplastre, Lyngvig Fyr og Bork Vikingehavn, der kan glæde sig over mange gæster; det gælder også de øvrige besøgssteder såsom Abelines Gård og Kaj Munks Præstegaard, der får flere, end de plejer på denne årstid.

Mange forskellige aktiviteter er med til at gøre Bork Vikingehavn til et populært besøgsmål for børnefamilier. Foto Poul Osmundsen.

- Det er jo dejligt, men vi er jo stadig underkastet en række corona-restriktioner; derfor har vi besluttet, at man skal købe billetterne på nettet og vælge et tidsrum, man vil komme til besøgsstedet - på den måde kan vi styre, hvor mange der kommer, og hvornår de kommer, siger Peter Carstensen.

Annonce

Flere danskere

Corona-epidemien har også ændret sammensætningen af gæster på besøgsstederne, tilføjer Peter Carstensen.

- Tidligere var det "tysk-tysk-tysk", nu er det "sjællandsk-sjællandsk-sjællandsk". Vi har i alt fald aldrig set så mange københavnere før i sommerferien. Heldigvis tyder vore tilbagemeldinger på, at mange af dem får en aha-oplevelse ved at besøge os, så vi kan jo håbe på, at de vender tilbage.

Tre frivillige, der hygger sig med vikingetiden. Fra venstre Lasse Jørgensen, Karoline Hansen og Lars von Schwerin. Foto Poul Osmundsen.

Da Dagbladet søndag lagde vejen forbi Bork Vikingehavn, var der altså godt fyldt op med biler på p-pladsen, og både af nummerplader og det sprog, der blev talt gæsterne imellem, fremgik det tydeligt, at det var en god blanding af danskere og tyskere, der ville snuse lidt til vikingetiden.

Annonce

En god oplevelse

Blandt gæsterne er Rikke Haugaard fra Lyngby og hendes familie.

- Vi skulle egentlig have været til Norge i sommerferien, men valgte i stedet for et sommerhus i Søndervig, og nu er vi ude for at besøge seværdighederne i området. Jeg vil ikke sige, at halveringen af billetprisen betyder noget - nu da vi er, ville vi have besøgt de steder alligevel, fastslår hun

En rask pudekamp sætter gang i blodomløbet. Foto Poul Osmundsen.

Det samme siger Thomas Hermansen fra Fredericia, der sammen med sin familie har lånt et sommerhus nord for Bork.

- Vi havde planlagt at tage til Frankrig, men valgte at holde ferie i Danmark i stedet, siger han.

- Vi vidste faktisk ikke, at billetpriserne var halveret, så det kom som noget af en overraskelse. Selvfølgelig er det da en gevinst, men om det kostede 125 eller 62 kroner er ikke afgørende; vi ville have besøgt Bork Vikingehavn alligevel, og vi ville godt have betalt den fulde pris, fastslår Thomas Hermansen.

Bork Vikingehavn oplever i denne tid en større tilstrømning end normalt for årstiden. Foto Poul Osmundsen.

Peter Carstensen er glad for de mange danske turister.

- Mange har tilsyneladende sagt, at vi bliver hjemme i år, og så bakker vi op om de ting, vi har. Det virkelig spændende er, om de kommer igen til næste år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce