Rejser

Ferie i Danmark: Tre tip til Amager

Den gamle by i Dragør. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Trap Danmark udgiver frem til 2021 et stort bogværk om Danmarks natur, historie og kultur. Når det er færdigt, vil landet være verdens bedst beskrevne nation. Magasinet Rejser laver med hjælp fra Trap Danmarks redaktion løbende punktnedslag i de 34 bind.

Dragørs gamle bykerne

Dragørs gamle bydel set fra Vestgrønningen, hvor også biblioteket og Dragør Skole er beliggende. De gulmalede huse med røde tage og de snævre brostensbelagte gader er karakteristiske for Dragørs gamle bykerne, og det pittoreske miljø tiltrækker mange besøgende.

Bøger om Danmark

Trap Danmark udgiver frem til slutningen af 2021 en serie på 34 bind om alle 98 kommuner i Danmark. Derudover skabes der et omfattende digitalt univers med topografiske informationer fra en lang række samarbejdspartnere og fra Trap Danmarks redaktion.

I abonnement koster 34-binds bogværket 12.775 kroner ved kontant køb. Der er også mulighed for at tegne abonnement over 13 rater. Der er tilknyttet en række fordele, og abonnementet kan til enhver tid opsiges. Bindene kan købes enkeltvis hos landets boghandlere til mellem 399,95 og 449,95 kroner.

Udgivelsen af Trap Danmark, 6. udgave, er muliggjort med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond.

Tekstuddrag og billeder på denne side er fra Trap Danmark, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm. Bindet udkom d. 23. april 2019. I efteråret udkommer kommunebøgerne – én bog for hver af de fem kommuner. Bogen om Bornholm kommer dog allerede midt i juni.

På skovtur i Kongelunden

På en klar vinterdag formår de nøgne trækroners fletværk ikke helt at skjule den blå himmel over Collins Allé, der gennemskærer Kongelunden og leder skovgæsterne ned til kysten ved Nordre og Søndre Skovskanse. I skovdriften prioriteres især friluftslivet højt, og Kongelunden rummer derfor en række faciliteter som teltpladsen ved Fælledvej, bålpladser og hundeskov.

Tusindvis af fisk i Den Blå Planet

Den Blå Planet, der blev indviet i 2013, er et af Nordeuropas største akvarier med omfattende formidling og oplevelsestilbud. Bygningen er inspireret af en strømhvirvel og er tegnet af 3XN. Oprindelig lå Danmarks Akvarium i Charlottenlund, men kravene til plads og oplevelser gjorde en flytning nødvendig. I dag huser Den Blå Planet 53 akvarier med i alt syv millioner liter vand og tusindvis af forskellige fisk og havdyr. Akvariet er en erhvervsdrivende fond, som i 2017 havde 96 ansatte, svarende til 57 årsværk, og et samlet besøgstal på 552.983.

Allé i Kongelunden. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF var endelig målfarlige - scorede fem mål. Desværre var de to af målene selvmål

Fodbold

Rindum SU og Ringkøbing IF i samarbejde omkring ungdomsfodbolden

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Ringkøbing-Skjern

Trods Stadil-Vedersøs appel: Udvalgsformand står fast på sit nej

Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Annonce