Annonce
Hvide Sande

Fem maratonløb på fem dage: Hårde løbere fra hele landet tager turen over Bagges Dæmning i dag

Bagges Dæmning bliver torsdag den 9. juli passeret af masser af løbere. Foto Poul Osmundsen.
50 hårdhudede løbere tager et maraton i hver af Danmarks fem regioner på fem dage. I Region Midtjylland er der start og mål ved Kloster Surfspot, og der er start klokken 9.00 i dag.
Annonce

KLOSTER: Præcis klokken 9.00 torsdag morgen den 9. juli lyder startskuddet til det første maratonløb, der nogensinde har haft Kloster Surfspot som udgangspunkt.

Et halvt hundrede hårde maratonløbere deltager i denne uge i Regionsløbet, hvor de skal løbe et maratonløb i hver af Danmarks fem regioner på fem dage - og løbet i Region Midtjylland foregår altså på Holmsland og Holmsland Klit.

- Det er mine gode venner, som arrangerer det på tredje år, fortæller ultraløberen Thomas Lønbæk, der er manden bag ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt.

- I år har jeg så fået trukket løbet til Vestjylland, som dermed repræsenterer region Midtjylland, fortsætter Thomas Lønbæk.

Det er ham, der står for ruten, hvor løberne skal løbe maraton og halvmaraton ad en rute ud over Bagges Dæmning, ad Jacob Bondes vej, et lille stykke ad stranden og tilbage igen.


Det er mine gode venner, som arrangerer det på tredje år. I år har jeg så fået trukket løbet til Vestjylland, som dermed repræsenterer region Midtjylland.

Thomas Lønbæk, lokal løbsarrangør.


Der er tale om en 10,55 kilometer rundstrækning, og den byder på en del udfordringer, selv om der kun er 19 højdemeter på ruten.

Annonce

En tur på stranden

Fra Surfspot løbes ad Fjordstien vest på, hvorefter der løbes ad Bagges Dæmning. Efter dæmningen krydses Holmsland Klitvej. Der løbes på den asfalterede cykelsti mod syd frem til Jakob Bondes Vej, hvor der svinges til højre.

Ad Jakob Bondes Vej løbes indtil Vestkyststien, hvor der svinges til højre mod nord. Ved Jolanthavej svinges til venstre mod vest og løbes ud over klitten ud på stranden. På stranden løbes sydpå indtil Lyngvejen, hvor der svinges til venstre mod øst op gennem klitten og frem til Vestkyststien, hvor der svinges til venstre mod nord.

Her er midtvejsdepotet i fyrrehegnet på stiens venstre side. Herfra løbes videre nordpå frem til Jakob Bondes Vej, hvor der svinges til højre og fortsættes samme vej hjem mod start/mål, som der blev løbet ud.

Maratonløberne tager turen fire gange, mens halvmaratonløberne i følge sagens natur "nøjes" med to gange.

Opmuntringer fra tilskuere undervejs vil helt sikkert være velkomne!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ny præst er indsat i LM-Kirken

Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Annonce