Annonce
Rejser

Fem gode steder

Davinde Sø. Foto: Michael Bager
Lystfisker Rune Seymour løfter sløret for sine fem fynske favoritfiskepladser.
Annonce
Annonce

1 Davinde Sø

Davinde Sø er en ud af tre søer, som administreres af Tarup-Davinde fiske Sammenslutning (T.D.S). Davinde har en lang historie som grusgrav, men i dag kan der fanges ål, karper, gedder med mere i søen. Alt fiskeri skal foregå fra land, og der er catch and release, hvilket vil sige, at alle fisk skal sættes ud igen. Der må dog hjemtages en gedde i størrelsen 60-75 centimeter pr. dag samt to aborrer på mindst 19 centimeter pr. dag. Der skal købes årskort til T.D.S for at kunne fiske i Davinde Sø. Ved de tre søer er der flere forskellige karpepladser, hvor man kan overnatte. I sommerperioden er der mange badegæster - badegæster har førsteret.

Storebæltsbroen. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

2 Storebæltsbroen

Under Storebæltsbroen er der rift om de bedste pladser, fortæller Rune Seymour. Derfor er det en god idé at komme tidligt, omkring klokken fem om morgenen. Under Storebæltsbroen er der gode muligheder for at fange hornfisk, makrel og havørred. Der kræves ingen special tilladelse andet end et almindeligt fisketegn.

Annonce

3 Medestrækningerne i Odense Å

Medefiskeri i Odense Å er tilladt fra Palnatokesvej til Ejby Mølle samt fra Erik Bøghs Sti til Munke Mose. Det er kun tilladt at dyrke medefiskeri fra de stationære standpladser på strækkene. Nogle steder må man kun fiske efter fredfisk, mens det på andre strækninger er tilladt at fiske efter eksempelvis ørreder. Rune Seymour anbefaler, at man prøver at fange rimter, da de er nemme at fange og har en pæn størrelse. Det er gode begynderfisk for børn. Fiskevandene administreres af Odense Å Sammenslutningen.

Odense Å. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

4 Blue Rock Fiskepark - Danmarks største fiskepark

Blue Rock Fiskepark ligger i V. Skerninge og har mange forskellige fiskekoncepter, så der er plads til alle lige fra børnefamilier til højt specialiserede specimen-fiskere. I fiskeparkens største sø findes der en lang række arter, som man ikke kan finde i andre fiskesøer. Det er blandt andet muligt at fiske efter flere forskellige slags stør. Der må forfordres, fiskes om natten, og der er fine teltpladser. Priserne for specimen-fiskeri er sammensat på en måde, så det bliver billigere, jo længere tid man fisker. Priserne starter på 20 kroner pr. stang pr. time de første 12 timer.

Aalsbogaard Lystfiskersøer.
Annonce

5 Aalsbogaard Lystfiskersøer

Aalsbogaard Lystfiskersøer består af tre søer. Den største sø byder på specimenfiskeri efter støre og karper. De to mindste er traditionelle put & take-søer med fiskeri efter ørreder på op til 10 kg. Ved søerne findes der blandt andet borde, bænke, renseplads, toiletter og grejbutik. Der er åbnet hele døgnet, og der kan lejes fiskegrej til specimenfiskeri. Rune Seymour anbefaler, at man prøver at fange stør om vinteren. For det første er fiskene meget store, og for det andet er det relativt nemt at fange stør om vinteren.

Støren er bare en af de mange forskellige arter, som man kan fange i Blue Rock Fiskepark. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce