Annonce
Ringkøbing

Fem fede dage med heste og nye kammeratskaber: Vestjyske piger på ridelejr i Velling

Velling Naturrideskoles sommerlejr førte blandt andet eleverne ned til Ringkøbing Fjord, hvor heste kom en tur i vandet. Privatfoto.
22 piger i alderen 11-17 lærte alt om heste - lige fra deres anatomi til, hvilke planter, der er giftige for dem; og så sluttede de af med at lave deres egne armbånd af hestehår fra "deres egen" hest.
Annonce

VELLING: 22 glade men givetvis også trætte piger er netop vendt tilbage til sommerferie-hverdagen efter en skøn uge i Velling Naturrideskole.

Her har rideskolens ejer, Bettina Langhoff, netop holdt ridelejr for 22 piger i alderen 11-17 år, og de unge har i den grad fået en bred vifte af oplevelser sammen med både heste og kammerater med sig hjem.

Blandt meget andet lærte de om staldarbejde, pudsning af seletøj, giftige planter, der kan true hestene, og om hestens anatomi - undervist af hestemassør Stephanie Hegested.


Efterspørgslen på at komme på ridelejr har været overvældende, så den 6. til 8. juli og den 13. til 15. juli holder vi ridelejre for de yngste

Bettina Langhoff, leder af Velling Naturrideskole


Og så var de selvfølgelig ude på hestene tidlig og silde; spring og dressur stod på programmet, og det samme gjorde rytterlege og forskellige opgaver, der skulle løses, men der blev også tid til at ride ned til fjorden og gå i vandet med hestene. Og hele lejren sluttede af med et flot show med spring og kvadrilleridning tilsat pigernes yndlingsmusik med fuldt blus på bassen.

Et varigt minde fik de også med sig hjem i form af et armbånd flettet af hestehår fra "deres egen" hest.

Annonce

To lejre mere

Bettina Langhoff kan dog ikke tage på sommerferie endnu.

- Efterspørgslen på at komme på ridelejr har været overvældende, så den 6. til 8. juli og den 13. til 15. juli holder vi ridelejre for de yngste, fortæller hun.

Eleverne blev udsat for forskellige opgaver og udfordringer på den fem dage lange sommerlejr. Privatfoto.

Der er 16 piger og drenge med på hver lejr, og selv om programmet selvfølgelig er tilpasset deres alder og rideerfaring, byder det også på de samme oplevelser med heste og kammerater i den vestjyske natur, som det første hold mødte.

- Børnene tager hjem om aftenen; så kommer forældrene og henter dem. Det har vi valgt at gøre, fordi forældrene er mest trygge ved at gøre det på den måde her i corona-tiden, siger Bettina Langhoff.

I august sidste år rykkede Velling Naturrideskole ud på Rydbjergvej 24 uden for Velling for at få mere plads.

Lige siden er elevtallet bare vokset og vokset - det er nu 110 - og det samme er antallet af elevheste, der nu ligger på 12.

- Vi er virkelig glade for at være her, og både børnene og vi trives her, fastslår Bettina Langhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Cykelforhandler har taget førertrøjen i værnemidler: Først var det håndsprit - nu rives mundbindene væk hos Sahl

Annonce