Annonce
112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Retten i Herning. Arkivfoto
Alle fem tiltalte fik fængselsstraffe i en sag om hammervold og knivstikkeri - flere af dem er tidligere straffet, hvilket trak dommen opad.

Fire mænd og en kvinde blev fredag idømt frihedsstraffe, efter dommer Michael Lynge Jensen og de to domsmænd kom frem til, at de tiltalte havde gjort sig skyldige i overtrædelse af straffelovens paragraf 245 om grov vold. Det skete 28. januar i år, hvor kvinden transporterede de fire mænd til et hus i Vorgod-Barde, hvor mændene med knive, hamre og aluminiumsbat overfaldt den mandlige beboer, hans kammerat samt genboen, der befandt sig i huset.

De dømte er 26-årige Alexander Juul Jensen, 29-årige Christoffer Nørum Jensen, 31-årige Søren Pedersen, 42-årige Robin Juel Jensen samt 35-årig Ida-Linnéa Marie Ahle.

Christoffer Nørum Jensen fik en dom på to års fængsel.

Alexander Juul Jensen, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen blev alle idømt to år og tre måneders fængsel, da de alle tidligere er straffet for voldsforbrydelser.

Ida-Linnéa Marie Ahle fik en dom på et år og seks måneder for at have transportere de fire mænd, velvidende hvad de var på vej til at gøre.

Annonce

Flere andre kriminelle forhold

I Christoffer Nørum Jensens dom er også inkluderet domme for trusler, da han under flugten fra gerningsstedet truede en af de forurettede på livet. Han blev også dømt for at være i besiddelse af narkotika.

Alexander Juul Jensen blev foruden overfaldet dømt for at have begået et indbrud i Vildbjerg, hvor han stjal en computer.

Søren Pedersen blev ud over overfaldet dømt for en række andre forhold, herunder dokumentfalsk, brugstyveri af bil, spirituskørsel samt flere andre lovovertrædelser. Han fik ligeledes frakendt førerretten.

Robin Juel Jensen fik også en dom for at være i besiddelse af hælervarer i form af en Playstation 4.

Deudover blev de fem dømt ti lat betale sagen omkostninger og erstatninger til de forurettede.

Ved afsigelse af dommer lagde dommer Michael Lynge Jensen vægt på, at forbrydelsen blev udført i samarbejde mellem de fem dømte, og at Ida-Linnéa Marie Ahle derfor også skulle dømmes, selvom hun sad i bilen under overfaldet.

Ida-Linnéa Marie Ahle, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen ankede alle dommen på stedet, mens Christoffer Nørum Jensen og Alexander Juul Jensen udbad sig betænkningstid.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce