112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Retten i Herning. Arkivfoto
Alle fem tiltalte fik fængselsstraffe i en sag om hammervold og knivstikkeri - flere af dem er tidligere straffet, hvilket trak dommen opad.

Fire mænd og en kvinde blev fredag idømt frihedsstraffe, efter dommer Michael Lynge Jensen og de to domsmænd kom frem til, at de tiltalte havde gjort sig skyldige i overtrædelse af straffelovens paragraf 245 om grov vold. Det skete 28. januar i år, hvor kvinden transporterede de fire mænd til et hus i Vorgod-Barde, hvor mændene med knive, hamre og aluminiumsbat overfaldt den mandlige beboer, hans kammerat samt genboen, der befandt sig i huset.

De dømte er 26-årige Alexander Juul Jensen, 29-årige Christoffer Nørum Jensen, 31-årige Søren Pedersen, 42-årige Robin Juel Jensen samt 35-årig Ida-Linnéa Marie Ahle.

Christoffer Nørum Jensen fik en dom på to års fængsel.

Alexander Juul Jensen, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen blev alle idømt to år og tre måneders fængsel, da de alle tidligere er straffet for voldsforbrydelser.

Ida-Linnéa Marie Ahle fik en dom på et år og seks måneder for at have transportere de fire mænd, velvidende hvad de var på vej til at gøre.

Flere andre kriminelle forhold

I Christoffer Nørum Jensens dom er også inkluderet domme for trusler, da han under flugten fra gerningsstedet truede en af de forurettede på livet. Han blev også dømt for at være i besiddelse af narkotika.

Alexander Juul Jensen blev foruden overfaldet dømt for at have begået et indbrud i Vildbjerg, hvor han stjal en computer.

Søren Pedersen blev ud over overfaldet dømt for en række andre forhold, herunder dokumentfalsk, brugstyveri af bil, spirituskørsel samt flere andre lovovertrædelser. Han fik ligeledes frakendt førerretten.

Robin Juel Jensen fik også en dom for at være i besiddelse af hælervarer i form af en Playstation 4.

Deudover blev de fem dømt ti lat betale sagen omkostninger og erstatninger til de forurettede.

Ved afsigelse af dommer lagde dommer Michael Lynge Jensen vægt på, at forbrydelsen blev udført i samarbejde mellem de fem dømte, og at Ida-Linnéa Marie Ahle derfor også skulle dømmes, selvom hun sad i bilen under overfaldet.

Ida-Linnéa Marie Ahle, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen ankede alle dommen på stedet, mens Christoffer Nørum Jensen og Alexander Juul Jensen udbad sig betænkningstid.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej