Annonce
112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

Retten i Herning. Arkivfoto
Alle fem tiltalte fik fængselsstraffe i en sag om hammervold og knivstikkeri - flere af dem er tidligere straffet, hvilket trak dommen opad.

Fire mænd og en kvinde blev fredag idømt frihedsstraffe, efter dommer Michael Lynge Jensen og de to domsmænd kom frem til, at de tiltalte havde gjort sig skyldige i overtrædelse af straffelovens paragraf 245 om grov vold. Det skete 28. januar i år, hvor kvinden transporterede de fire mænd til et hus i Vorgod-Barde, hvor mændene med knive, hamre og aluminiumsbat overfaldt den mandlige beboer, hans kammerat samt genboen, der befandt sig i huset.

De dømte er 26-årige Alexander Juul Jensen, 29-årige Christoffer Nørum Jensen, 31-årige Søren Pedersen, 42-årige Robin Juel Jensen samt 35-årig Ida-Linnéa Marie Ahle.

Christoffer Nørum Jensen fik en dom på to års fængsel.

Alexander Juul Jensen, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen blev alle idømt to år og tre måneders fængsel, da de alle tidligere er straffet for voldsforbrydelser.

Ida-Linnéa Marie Ahle fik en dom på et år og seks måneder for at have transportere de fire mænd, velvidende hvad de var på vej til at gøre.

Annonce

Flere andre kriminelle forhold

I Christoffer Nørum Jensens dom er også inkluderet domme for trusler, da han under flugten fra gerningsstedet truede en af de forurettede på livet. Han blev også dømt for at være i besiddelse af narkotika.

Alexander Juul Jensen blev foruden overfaldet dømt for at have begået et indbrud i Vildbjerg, hvor han stjal en computer.

Søren Pedersen blev ud over overfaldet dømt for en række andre forhold, herunder dokumentfalsk, brugstyveri af bil, spirituskørsel samt flere andre lovovertrædelser. Han fik ligeledes frakendt førerretten.

Robin Juel Jensen fik også en dom for at være i besiddelse af hælervarer i form af en Playstation 4.

Deudover blev de fem dømt ti lat betale sagen omkostninger og erstatninger til de forurettede.

Ved afsigelse af dommer lagde dommer Michael Lynge Jensen vægt på, at forbrydelsen blev udført i samarbejde mellem de fem dømte, og at Ida-Linnéa Marie Ahle derfor også skulle dømmes, selvom hun sad i bilen under overfaldet.

Ida-Linnéa Marie Ahle, Søren Pedersen og Robin Juel Jensen ankede alle dommen på stedet, mens Christoffer Nørum Jensen og Alexander Juul Jensen udbad sig betænkningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce