Annonce
Erhverv

Fejrede fødselsdag med tapas og foredrag: Kallesoe Machinery rundede de 50

Der blev serveret tapas ved bordene i Kallesoes produktionshaller. Foto: Helle Bach/Kallesoe
Maskinfabrikken i Lem fejrede jubilæum med reception og rundvisning på fabrikken.

LEM: Der var feststemning hos Kallesoe Machinery i Lem i fredags - og med god grund; virksomheden rundede nemlig de 50 år.

Det markerede virksomheden ved at indbyde til reception i fabrikshallerne for nuværende og tidligere medarbejdere, kunder og andre gæster.

Medarbejderne viste de øvrige gæster rundt, mens produktionen var i gang, inden alle blev budt på noget godt til ganen i form af tapas.

Den hyggelige eftermiddag sluttede med et foredrag ved Nils Villemoes, tidligere lektor ved "Institut for Organisation og Virksomhedsledelse" gennem i 35 år og en efterspurgt foredragsholder.

Masser af mennesker har gennem de sidste 50 år opbygget et forhold til den virksomhed, som Herluf Kallesøe grundlagde i 1969. Der er således udlært over 150 lærlinge.

Kallesoe Machinery, som virksomheden nu hedder, har gennem årene udvidet hele 14 gange; den seneste, meget store udvidelse i år, hvilket afspejler, at det går godt med at afsætte virksomhedens produkter - pressere og specialmaskiner til træindustrien, der sælges i hele verden.

Annonce
Nils Villemoes, tidligere lektor ved 'Institut for Organisation og Virksomhedsledelse', holdt foredrag. Foto: Helle Bach/Kallesoe
Medarbejderne viste gæsterne rundt i produktionen. Foto: Helle Bach/Kallesoe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce