Sport

FCN lægger en dæmper på guldfest med sejr i Parken

Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC København tabte lørdag 1-3 til FC Nordsjælland, da Robert Skov satte ny scoringsrekord i Superligaen.

Foran et festklædt Telia Parken satte Robert Skov lørdag ny scoringsrekord i Superligaen, da FC København tabte 1-3 til FC Nordsjælland.

Det var Robert Skovs 29. superligamål i sæsonen, og han slår derfor Ebbe Sand, der i sæsonen 1997/98 scorede 28 mål for Brøndby.

Da det var sidste runde af Superligaens mesterskabsslutspil, kunne FC København efter kampen løfte pokalen i vejret som et bevis på klubbens 13. danske mesterskab i historien.

Det var FCK’s tredje nederlag i træk, siden klubben for 20 dage siden sikrede sig mesterskabet, og det var samtidig FCN’s første sejr i ti kampe.

I lørdagens opgør satte FCK sig hurtigt på kampen, og både Viktor Fischer og Jonas Wind kunne have bragt værterne tidligt i front, men præcisionen manglede.

Efter det indledende tryk fra FCK kom FC Nordsjælland bedre med og gik uimponeret til opgaven.

Særligt Jonathan Amon i venstre side var meget involveret, og efter 42 minutter måtte FCK-målmand Jesse Joronen heroisk kaste sig ned og forhindre amerikaneren i at sende FCN i front.

Det lykkedes dog FCN at komme i front ét minut før pausen, da Mohammed Kudus sparkede Andreas Skov Olsens tværpasning fladt i mål.

FCK kom buldrende ud til anden halvleg og skabte hurtigt flere store muligheder.

Efter en times spil gav overtaget pote, da Robert Skov blev sendt afsted og prikkede bolden forbi Nicolai Larsen til 1-1.

Gæsterne havde dog mere i sig, og med 18 minutter igen sparkede FCN-topscorer Andreas Skov Olsen sit 22. sæsonmål i kassen og sendte gæsterne i front.

I overtiden scorede indskiftede Ibrahim Sadiq til slutresultatet 3-1 for FC Nordsjælland.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce