Annonce
Sport

FCM-træner følte sig tæt på sejren i Parken

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
FCK taber sjældent i Parken, men FCM følte, at man havde fortjent sejren i søndagens nullert.

FC Midtjylland kunne med en sejr i Parken mod FC København have åbnet en margin på syv point til mestrene fra hovedstaden, men topbraget endte 0-0.

Hos de gæstende midtjyder var der dog en følelse af, at man godt kunne have fortjent de tre point i en kamp, som bølgede meget frem og tilbage.

- Det er skuffende på baggrund af kampen, at vi ikke fik hentet et resultat. Men når vi ikke kunne score, så er jeg omvendt tilfreds med, at vi fik lukket af og ikke gav ret meget væk, lyder det fra cheftræner Brian Priske.

- Vi skabte de største chancer og havde de største muligheder, men nogle gange får man ikke det resultat, som man gerne ville.

- Min følelse var, at anden halvleg var outstanding af drengene. Der blev arbejdet både defensivt og offensivt.

Nyankomne Emiliano Marcondes fik midtjydernes første chance i kampens start, og han var også skuffet efter kampen.

- Det er jeg i hvert fald som offensivspiller. Vi skulle have scoret, siger Marcondes, som dog kan leve med det ene point.

- I morgen (mandag, red.) kan vi nok godt kigge i spejlet og sige, at vi leverede en god præstation. Vi gjorde, hvad vi kunne, men skulle måske have haft lidt mere kvalitet i de sidste aktioner.

Midtjyderne fastholder altså forspringet på fire point til mestrene, men selv om Brian Priske følte sig tæt på sejren søndag, så forudser han ikke, at FCM kan hægte københavnerne af.

- Styrkeforholdet er meget lige. FCK er stadig et godt hold og har kvalitet over hele linjen. Lige nu har vi et lille forspring, og det skal vi fastholde så længe som muligt, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce