Annonce
Sport

FCK henter islandsk stopper tilbage til klubben

Mladen Antonov/Ritzau Scanpix

Den islandske landsholdsspiller Ragnar Sigurdsson vender tilbage til FC København på en kort kontrakt.

FC København opruster med den islandske midtstopper Ragnar Sigurdsson.

FCK og Sigurdsson er blevet enige om en kort aftale, der gælder frem til sommeren 2020.

Dermed vender den islandske forsvarsspiller tilbage til København efter en årrække i russisk og engelsk fodbold.

Sigurdsson kom første gang til FCK i sommeren 2011, hvor han etablerede sig i centerforsvaret og nåede at spille 102 kampe, inden han i januar 2014 blev solgt til russiske FC Krasnodar.

Siden har han spillet for Fulham i England, Rubin Kazan i Rusland og senest FC Rostov, hvor han var anfører, indtil han stoppede i klubben ved årsskiftet.

- Vi får en meget erfaren og stærk forsvarsspiller i Ragnar, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Sigurdsson er noteret for 94 landskampe for Island, som han blandt andet repræsenterede ved EM i 2016 samt VM i 2018.

- Da han senest var i klubben, var han en markant profil for os med sin duelstyrke og vindermentalitet, og vi ved, at han virkelig brænder for at spille i København igen.

- Samtidig kender han vores måde at spille fodbold på, han kender klubben, og vi kender ham, forklarer Solbakken.

Nordmanden vil med islændingen sikre mere konkurrence og bredde i centerforsvaret, hvor FCK i perioder ikke har haft mange at vælge imellem.

- Så tager vi til sommer en snak med Ragnar om fremtiden. Han fylder 34 år til sommer, men han har stadig fysikken til topfodbold, og vi glæder os til at have ham i klubben igen, siger træneren.

For Sigurdsson er den korte varighed af kontrakten ikke afgørende.

- Jeg har altid følt, at FCK var min klub, og København blev mit hjem, da jeg var her første gang, så følelsen er for mig som at komme hjem.

- Jeg havde det virkelig godt her, da jeg var har senest, og jeg har stadig mange gode venner i byen, og jeg har altid følt mig respekteret og værdsat af FCK's fans, siger Sigurdsson.

Han var med til at vinde mesterskabet i 2013 med FCK og spille Champions League-gruppespil samme år.

/ritzau/

Annonce
Nyheden på FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce