x
Annonce
Sport

FCK har det nemmere på udebane i Europa end i Superligaen

Gleb Garanich/Reuters
FCK får bedre præmisser for at spille en god kamp på udebane i Europa end i Superligaen, siger FCK-profil.

Det går bedre for FC København, når turen går til eksempelvis Beograd eller Kiev end Hobro og Esbjerg.

Annonce

Det kan fans af den forsvarende mesterklub i hvert fald berolige sig med inden torsdagens 16.-delsfinale i Europa League på udebane mod skotske Celtic fra Glasgow.

Her er FCK tvunget til at score og mindst spille uafgjort for at gå videre efter 1-1 i den første kamp i København.

Statistikken viser, at det er københavnerne i stand til. I denne sæson er det blevet til sejre ude over FC Lugano og The New Saints, mens det er blevet til uafgjort ude mod stærke modstandere som Røde Stjerne, Malmö FF og Dynamo Kiev.

Kun udekampen mod Riga FC er blevet tabt, men den havde FCK råd til at tabe med et enkelt mål, da københavnerne havde vundet med to hjemme.

I Superligaen er det blevet til udebanenederlag mod AaB, Hobro, FC Midtjylland, Esbjerg og Brøndby i denne sæson.

FCK-profilen Rasmus Falk er ærgerlig over, at klubben ikke har kunnet tage det høje niveau fra de europæiske kampe med til udekampene i Danmark.

- Der er stor forskel på udekampene i Superligaen og i Europa League. Vores modstandere spiller på to forskellige måder, og i Europa møder vi altid hold, der gerne vil gøre det til en fodboldkamp.

- Vi plejer at blive mødt af et højt tempo, og det plejer vi at være gode til at matche, så vi tilpasser os niveauet. Men vi har ikke været lige så dygtige til at overføre det tempo til Superligaen, siger Rasmus Falk.

Forsvarsspilleren Victor Nelsson forklarer de positive udekampe i Europa med, at FCK har en tendens til at spille endnu mere disciplineret i de europæiske kampe.

- På udebane i Europa har vi en god struktur som hold, for vi står godt på banen og spiller med stor disciplin. Og så har vi været mere kyniske i begge felter i Europa, end vi har været i Superligaen.

- Når alt kommer til alt, burde der ikke være den forskel, for det er jo stadig bare en fodboldkamp, som det handler om at vinde, siger Nelsson.

De gode udebaneresultater i Europa har kendetegnet FCK gennem flere sæsoner, påpeger manager Ståle Solbakken.

I sidste sæson vandt københavnerne blandt andet ude over KuPS, Stjarnan, CSKA Sofia og Bordeaux, mens det blev uafgjort ude mod Slavia Prag og Atalanta samt et nederlag til Zenit i Sankt Petersborg.

De mange positive erfaringer kan københavnerne også bruge torsdag aften, selv om der måtte komme modvind på Celtic Park.

- Selvfølgelig kan vi bruge det konstruktivt, at vi sjældent taber i Europa. Vi ved, at man i europæiske udekampe kommer under pres i perioder, og det skal vi være i stand til at håndtere.

- Vi vil også komme under pres mod Celtic, men vi er ikke ude, bare fordi de scorer først. Så skal vi stadig bare score et mål for at sætte dem under pres. Der ingen grund til at gå i panik, og det har vi været gode til ikke at gøre, siger nordmanden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce