Sport

FC Nordsjælland sælger ombejlet stortalent til Serie A

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Skov Olsen skifter til italienske Bologna. Over 20 klubber har jagtet teenageren.

Offensivspilleren Andreas Skov Olsen var en åbenbaring for superligaklubben FC Nordsjælland i sidste sæson, og hans store gennembrud har nu banet vej for et skifte til italienske Bologna.

Italienerne har således købt den 19-årig komet fri af FC Nordsjælland. Det oplyser den danske klub på sin hjemmeside, og Bologna bekræfter handlen på Twitter.

I sidste sæson scorede teenageren 22 superligamål, og han har været ombejlet fra over 20 udenlandske klubber, oplyser superligaklubben, som gerne havde beholdt ham en sæson mere.

- Vi havde meget gerne set "Andy" blive en sæson mere hos os, men vi må også erkende, at den sæson og den udvikling, han har været igennem, har gjort ham så eftertragtet, at det hurtigt blev et mindre sandsynligt scenarie.

- Som klub er vi meget tilfredse med den økonomiske anerkendelse, som Bologna giver vores akademi, trænerstab og klub, siger FCN-sportschef Jan Laursen.

Overgangssummen er ikke oplyst. Jan Laursen fortæller, at indtægterne vil blive investeret i nye faciliteter, kontraktforlængelser og muligvis nye spillere.

Andreas Skov Olsen takker FC Nordsjælland for den støtte han har fået i sin ungdomskarriere, efter at han kom til klubben som 11-årig.

Samtidig føler han sig sikker på, at han har lavet et klogt valg ved at skifte til Bologna.

- Bologna FC er min fremtid nu, og dem har jeg valgt, fordi de har fremlagt et projekt foran mig, og fordi de har fulgt mig i lang tid. De kender mig godt, og de tror på, jeg kan gøre en forskel for dem.

- Jeg kunne have valgt meget andet, men det er Bologna, der har givet mig den bedste fornemmelse og indtrykket af, at de ved, hvad de får i mig, siger Andreas Skov Olsen.

Med salget af den venstrebenede skarpretter har FC Nordsjælland solgt endnu en profil denne sommer. Tidligere er Victor Nelsson og Karlo Bartolec skiftet til FC København, mens Mads Valentin Pedersen er skiftet til bundesligaklubben Augsburg.

/ritzau/

FCN sælger Andreas Skov Olsen
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce