Annonce
Ringkøbing

Fattig familie reddet af gavmilde venner på Facebook: - Det er helt overvældende, og nu bliver der både til julemad og julegaver

Winnie Højgaard Clausen er overvældet over den gavmildhed, der kom til udtryk, da hun fredag som beboer kontaktperson i Ringkøbing-Skjern Boligforening lagde et opslag på Facebook. Foto fra Facebook
- Det var helt overvældende, at så mange ville hjælpe en familie i stor nød. Mange køber store julegaver nu, og så giver det stof til eftertanke, at der er nogen, der ikke har råd til mad, siger Winnie Højgaard Clausen, der er beboer kontaktperson i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Ringkøbing: Der gik ikke lang tid, fra Winnie Højgaard Clausen fredag formiddag lagde et nødråb op på Facebook om en familie i stor nød, før de første beløb begyndte at trille ind via mobilepay.

- Det var meget overvældende. Det var lige fra 30 kroner til 500 kroner, og jeg fik så mange penge ind, at jeg sammen med familien kunne tage ud at handle de ting, de manglede. Og så var der stadig penge til overs, så jeg vil kunne købe julegaver til familien. Så skal de ikke have den udgiftspost hængende over hovedet, siger Winnie Højgaard Clausen, der er beboer kontaktperson i Ringkøbing-Skjern Boligforening.

Af princip spørger hun ikke om, hvordan familien er kommet så langt ud, at den er nødt til at spørge om hjælp på Facebook.

Annonce

- Jeg arbejder sammen med Lene Green Laugesen og G-Faktor om madudlevering hver mandag. Der spørger vi heller ikke ind til hvorfor, og om der for eksempel er søgt hjælp ved kommunen. Det er min opfattelse, at de, der søger hjælp, har forsøgt alt, før de kommer til mig eller G-Faktor. Det er i sig selv svært at spørge om hjælp i den situation, så vi skal ikke spørge ind og være med til at udstille en familie i nød yderligere. Men det er da lidt skræmmende, at vi som samfund må gøre det på den her måde, siger Winnie Højgaard Clausen.

Er det lidt grænseoverskridende at bede om hjælp på Facebook?

- Hvis det var til mig selv, ville jeg nok synes det. Og jeg skal nok heller ikke gøre det for tit som beboer kontaktperson. Men her var det en familie i stor, akut nød, og så er det fantastisk at opleve den støtte og tillid, som giverne viser mig. Jeg har været kontaktperson siden 2015, og alle ved nu, at jeg ikke gør det for selv at få opmærksomhed, men fordi jeg elsker alle mennesker, og at alle de penge og de ting, der kommer ind som hjælp, går til familien, siger Winnie Højgaard Clausen.

Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe. Der er mange, der har et hjerte af guld, og jeg tror, at de er glade for, at der findes sådan nogen som mig og Lene, der tager ansvar og får det organiseret.

Winnie Højgaard Clausen

- Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe. Der er mange, der har et hjerte af guld, og jeg tror, at de er glade for, at der findes sådan nogen som mig og Lene, der tager ansvar og får det organiseret. Og så har jeg bare verdens bedste job og verdens bedste chef, der selv lader mig organisere mine timer, så der også er tid til den her slags akutte opgaver.

De to opslag fra Winnie Højgaard Clausen. Nederst den første opfordring om at støtte en familie i stor nød og øverst takken for, at der hurtigt kom så stor støtte, at familien ikke alene kunne få mad på bordet, men også julegaver. Illustration: Facebook

Tror du, at den kommende jul spiller ind på lysten til at hjælpe en familie i nød?

- Ja, der er mange, der netop nu køber julegaver til mange tusinde kroner, og så giver det da stof til eftertanke, at der i vores samfund findes mennesker, der ikke har penge til hverken mad, julegaver eller juletræ. Derfor er både jeg og G-faktor utroligt taknemmelige for den hjælp, vi får på mange forskellige måder, for eksempel fra Netto, der giver mad hver uge og Lidl, der giver, når de har lukkedage. Der er plads til flere givere, og behovet er der, siger Winnie Højgaard Clausen, der tager sig tid til at takke hver enkelt giver personligt.

- Man bliver glad og taknemmelig, når man oplever sådan en støtte, og derfor får alle givere stor tak, siger Winnie Højgaard Clausen.

 
Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce