Hvide Sande

Fatbike Beach Race kommer til Hvide Sande

Fatbike Beach Race er aldrig tidligere blevet afholdt i Danmark. Til april kommer løbet til Hvide Sande. Arkivfoto.

Fatbike Beach Race er et populært strandløb i USA og Holland. Til april kommer løbet også til Danmark og Vestkysten.

Hvide Sande: Det er ekstremt hårdt at cykle på stranden.

Ikke desto mindre findes der populære løb i USA og Holland, hvor flere hundrede deltagere cykler en rute med forhindringer. I Danmark er Fatbikes ikke nyt, men aldrig tidligere har der været arrangeret lignende løb.

Det bliver der lavet om på til april, hvor Martin Thygesen, der driver Hvide Sande Bike, i samarbejde med Adventure Event står bag "Fatbike Beach Race", som bliver holdt Store Bededag:

- Ideen opstod ved, at jeg købte nogle Fatbikes til udlejning. Importøren spurgte mig, om vi afholdt nogle løb på stranden. Det gjorde vi ikke, men det blev vi hurtigt enige om at ændre på, siger Martin Thygesen.

25 km lang rute

Efter lidt planlægning blev ruten fastlagt. Med start på stranden ved Fabriksvej i Hvide Sande skal deltagerne op langs stranden til Søndervig og retur til Hvide Sande.

Strækningen lyder på i alt 25 km i smukke omgivelser med vand og klitter på hver sin side. Men ifølge Martin Thygesen bliver det også en hård rute for deltagerne:

- Det bliver virkelig hårdt. Jeg forventer, at de hurtigste kan gøre det på en time, mens der også vil være nogen, som bruger tre timer på at gennemføre, siger han.

Undervejs vil der være kontrolposter. Også halvvejs på ruten, når rytterne kommer til Søndervig:

- Vi søger stadig sponsorer til de forskellige kontrolposter, men den i Søndervig er besat. Her vil centerforeningen og Westerland arrangere noget, mens man venter på rytterne, siger Martin Thygesen.

Store forventninger

Martin Thygesen har kun reklameret med løbet i et par dage. Målet er, at 100 ryttere melder sig til løbet og optimismen er stor hos manden, der til daglig er bagermester hos Hvide Sande Bageri:

- Vi har allerede fået 30 tilmeldinger, så det er gået virkelig stærkt, siger han.

Til de første over målstregen vil der være præmier, og Martin Thygesen har allerede været ude at finde lokale sponsorer:

- Der vil være præmier til værdi af cirka 25.000 kroner. Hovedpræmien er fra Feriepartner Hvide Sande, men også Kott Fritid, Nordsø Fisk, Outdoor-Xperten og andre sponsorer har budt ind med gavekort, siger han.

Endnu er der stadig en måneds tid til Fatbike Beach Race, men Martin Thygesen er allerede begyndt at se fremad:

- Hvis det hele går efter planen og bliver en succes, så er det noget, vi gerne vil fortsætte de kommende år, siger han.

Samme dag, Fatbike Beach Race finder sted, starter også den årlige sildefestival, men det er der tænkt over hos arrangørerne. Strandløbet starter klokken 12.00 og præmieoverrækkelsen kommer til at foregå i festivalteltet, så folk kan nå begge dele.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce