Annonce
Hvide Sande

Fatbike Beach Race kommer til Hvide Sande

Fatbike Beach Race er aldrig tidligere blevet afholdt i Danmark. Til april kommer løbet til Hvide Sande. Arkivfoto.

Fatbike Beach Race er et populært strandløb i USA og Holland. Til april kommer løbet også til Danmark og Vestkysten.

Hvide Sande: Det er ekstremt hårdt at cykle på stranden.

Ikke desto mindre findes der populære løb i USA og Holland, hvor flere hundrede deltagere cykler en rute med forhindringer. I Danmark er Fatbikes ikke nyt, men aldrig tidligere har der været arrangeret lignende løb.

Det bliver der lavet om på til april, hvor Martin Thygesen, der driver Hvide Sande Bike, i samarbejde med Adventure Event står bag "Fatbike Beach Race", som bliver holdt Store Bededag:

- Ideen opstod ved, at jeg købte nogle Fatbikes til udlejning. Importøren spurgte mig, om vi afholdt nogle løb på stranden. Det gjorde vi ikke, men det blev vi hurtigt enige om at ændre på, siger Martin Thygesen.

Annonce

25 km lang rute

Efter lidt planlægning blev ruten fastlagt. Med start på stranden ved Fabriksvej i Hvide Sande skal deltagerne op langs stranden til Søndervig og retur til Hvide Sande.

Strækningen lyder på i alt 25 km i smukke omgivelser med vand og klitter på hver sin side. Men ifølge Martin Thygesen bliver det også en hård rute for deltagerne:

- Det bliver virkelig hårdt. Jeg forventer, at de hurtigste kan gøre det på en time, mens der også vil være nogen, som bruger tre timer på at gennemføre, siger han.

Undervejs vil der være kontrolposter. Også halvvejs på ruten, når rytterne kommer til Søndervig:

- Vi søger stadig sponsorer til de forskellige kontrolposter, men den i Søndervig er besat. Her vil centerforeningen og Westerland arrangere noget, mens man venter på rytterne, siger Martin Thygesen.

Store forventninger

Martin Thygesen har kun reklameret med løbet i et par dage. Målet er, at 100 ryttere melder sig til løbet og optimismen er stor hos manden, der til daglig er bagermester hos Hvide Sande Bageri:

- Vi har allerede fået 30 tilmeldinger, så det er gået virkelig stærkt, siger han.

Til de første over målstregen vil der være præmier, og Martin Thygesen har allerede været ude at finde lokale sponsorer:

- Der vil være præmier til værdi af cirka 25.000 kroner. Hovedpræmien er fra Feriepartner Hvide Sande, men også Kott Fritid, Nordsø Fisk, Outdoor-Xperten og andre sponsorer har budt ind med gavekort, siger han.

Endnu er der stadig en måneds tid til Fatbike Beach Race, men Martin Thygesen er allerede begyndt at se fremad:

- Hvis det hele går efter planen og bliver en succes, så er det noget, vi gerne vil fortsætte de kommende år, siger han.

Samme dag, Fatbike Beach Race finder sted, starter også den årlige sildefestival, men det er der tænkt over hos arrangørerne. Strandløbet starter klokken 12.00 og præmieoverrækkelsen kommer til at foregå i festivalteltet, så folk kan nå begge dele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce