Annonce
Tarm

Fastliggerne holder fast: Heldigvis blev sæsonen ikke udskudt på Tarm Camping

Ellen og Charly Larsen, Hvide Sande, har været fastliggere på Tarm Camping gennem 30 år. Foto: Christian Baadsgaard
Med håndsprit og ingen krammere foreløbigt, skal det nok gå, lyder det fra fastliggerne på Tarm Camping, der nu har indtaget pladsen op til påske.
Annonce

TARM: - Æ´ klok, den er 11…

Hvis man er fastligger nede i den ene ende af Hyggekro´en på Tarm Camping, så ved man hvad de ord betyder. For når klokken er 11, så er det tid til formiddagsbajeren. Det kan godt tage en times tid. Så er der ikke lang tid til frokost. Naturligvis er der også middagslur, inden der er fælles eftermiddagskaffe.

Og det kan godt være at hele Danmark er lukket ned på grund af corona-virus, men når man er fastligger langt ind i hjertet, så skal der meget til for at blive hjemme. Naboerne her på pladsen havde da også været bekymrede for om det kunne gå ud over sæsonåbningen i sådan et omfang, at det kunne blive udskudt, men heldigvis var bommen åben til påske, og bare man tager sine forholdsregler, så burde det ikke være det store problem, mener de. Håndsprit har de også.

- Vi har aftalt, at vi venter med at give hinanden krammere. Heldigvis kan vi snakke, og hvor der er vilje er der vej, lyder det fra Grethe Nielsen, Ikast, der sammen med sin mand Henning har været fastligger på Tarm Camping i 15 år.

- At snakke sammen kan vi da ikke lade være med, siger Ellen Larsen fra Hvide Sande, der sammen med gemalen Charly har været fastligger på pladsen i 30 år.

Coronaen gør så, at det ikke bliver nu, at de mødes 16 i forteltet til stegt ål eller stegt flæsk, som de engang har været. Fastliggerne plejer også at tage på ferie sammen andre steder end campingpladsen, og de skulle have været afsted i uge 26, men det bliver nok udskudt.

Når Grethe og Henning Nielsen fra Ikast åbner sæsonen i campingvognen, er det en fast tradition at sønnen Morten hjælper med at stille vogn og fortelt op. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Hyggeligt og afslappende

Vejret er gråt og luften er kølig, men humøret blandt fastliggerne er tårnhøjt, mens de sætter fortelte op. Foran dem venter en sæson med en masse gode fælles stunder, kaffe på kanden, læsning og snak. Spørger man dem om, hvad der får folk til at ligge i campingvogn i flere måneder, så er det stort set det samme svar: Det er hyggeligt og det er totalt afslappende! Og så er der et fantastisk venskab.

Det oplever Kenn Berner-Jensen, der går i gang med sin tredje sæson. Han kommer fra Kongens Lyngby, og er til daglig Toyota-sælger. Interessen for lystfiskeri fik ham til Skjern Å, og så fandt han campingpladsen i Tarm.

- Jeg kører jo ikke lige herover til en kop eftermiddagskaffe, så det er ikke så tit, jeg kommer til at være her. Men her er læ, og her er superhyggeligt, og så er ejeren Henrik også en af grundene, for han er en fin fyr, siger Kenn Berner-Jensen.

Sammen med hunden Bailey er han faldet meget godt til på pladsen.

- Naboerne har taget rigtig godt imod mig her, selvom jeg kommer fra den forkerte side af Storebæltsbroen, smiler Kenn Berner Jensen.

- Naboerne har taget rigtig godt imod mig her, selvom jeg kommer fra den forkerte side af Storebæltsbroen, smiler Kenn Berner Jensen, der går ind i sin tredje sæson som fastligger i Tarm. Hunden Bailey følger trofast med til Vestjylland. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce