x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Faster Andelskasse: Klar til at hjælpe ud over Finanstilsynets rammer

Direktør i Faster Andelskasse, Jan Kirkensgaard, mener, at nu må det være pengeinstitutternes tur til at hjælpe befolkningen. For 10 år siden var det borgerne, der reddede finanssektoren med bankpakker. Arkivfoto: Jørgen Kirk

FASTER-ASTRUP: Mens den ene hjælpepakke efter den anden lige nu lander på bordet, er der også hjælp at hente fra de små pengeinstitutter, der gerne vil støtte deres trofaste kunder.

Således går Faster Andelskasse nu ud med en udstrakt hånd til de kunder, der bliver ramt af krisen, og har behov for økonomisk hjælp for at stå igennem.

- Er det en kunde, der står på kanten af gældsfaktoren og mangler eksempelvis 20.000 kroner, så vil vi give rammer, der er meget lempelige, siger Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse.

Andelskassen har blandt andet besluttet at udsætte opkrævningen af negative renter med tre måneder. I forvejen er der et meget stort indlånsoverskud i Faster Andelskasse, og det ville medføre en udgift for andelskassen at have de penge til at stå i Nationalbanken. Derfor skal de i stedet gøre gavn hos dem, der har behov. Det kommer ikke til at gå ud over polstringen i Faster Andelskasse. En stor del af kundegrundlaget er nemlig landbruget, som har gode tider lige nu, og kravene til polstring er blevet mindre, lyder det fra direktøren.

For Jan Kirkensgaard handler det om at vise samfundsansvar. Borgerne reddede hele finanssektoren med bankpakker for 10 år siden, og nu er det pengeinstitutternes tur til at hjælpe til, når borgerne har behov.

- Vi vil gå længere ud end normalt – ud over Finanstilsynets rammer. Vi skal støtte kunderne, og der er ingen, der skal miste livet økonomisk på det her, fastslår Jan Kirkensgaard.

Også hos kollegaen Stadil Sparekasse er man klar til at hjælpe kunderne, hvis der er behov. Det er ikke direktør Janus Vestergaards indtryk, at kunderne får det så svært på grund af corona-krisen.

Han peger blandt andet på, at det offentlige vil fremrykke betalinger, hvilket kan blive en fordel.

- Men vi vil også hjælpe, selvom der ikke var krise, så det er lidt business as usual for os, og det vil ikke rykke det helt store for os, siger Janus Vestergaard.

Tidligere på ugen gik Vestjysk Bank også ud med en melding om at ville hjælpe kunderne ved at være fleksible.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce