Annonce
Skjern

Fastelavn med gudstjeneste

Flot udklædning til fastelavn i Dejbjerg. Privatfoto

Dejbjerg: Søndag eftermiddag strømmede børn og voksne til fastelavnsgudstjeneste i kirken. Poul Nyborg bød velkommen til både nisser, klovner, opfindere, pizzaer, feer, nonner og robotter + selvfølgelig alle de voksne.

Der blev sunget tre nyere sange, som kom op på kirkevæggen, så alle kunne synge med, akkompagneret af Poul på guitar og Majbritt på klaver.

Efter sangene skulle alle fremsige børne-trosbekendelsen, som jo er med fagter.

Dukken Sussi kom også på besøg. l dagens anledning udklædt som en maincraft-robot, hun følte sig selv som lidt af en legoklods, men var i et vældigt humør, da hun snakkede med børnene på de første rækker og Poul Præst, som han så kækt bliver kaldt.

- De smukke salmer, vi havde sunget, forklarede Poul til børnene; havde alle noget med Jesus at gøre, og der var også historien om Lazarus, og at fasten nu er indgangen for de 40 dage til påsken, lyder det fra arrangørerne.

Efter nadveren, var der kaffe, saftevand og fastelavnsboller til alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce