Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fase 3 begynder: Nordtyskerne kan booke de vestjyske sommerhuse igen

Når fase 3 af genåbningen begynder på fredag, kan nordtyskerne rejse ind i Danmark uden karantæne. Foto: Mads Dalegaard
Den planlagte genåbning af Danmark går på fredag ind i fase 3 - og tyskerne længes efter ferie ved Vesterhavet.

RINGKØBING/SKJERN: Lyden af nordtysk kommer til at lyde igen ved de vestjyske klitter fra lørdag. De seneste dage er der nemlig kommet flere og flere bookinger fra borgere i Schleswig-Holstein, der trænger til et pust af en havfrisk vestenvind.

- Tyskerne higer efter at komme på ferie. Vi har haft flere, der har meldt deres ankomst. Nu kan de komme over grænsen og melder deres ankomst. Det er rigtig positivt, fortæller John Brügmann, administrerende direktør ved Esmark Feriehusudlejning.

Gradvis genåbning

På fredag begynder fase 3 af den gradvise genåbning af Danmark, som Folketingets partier med undtagelse af Ny Borgerlige vedtog i april. Det betyder blandt andet, at tyskerne i grænselandet ikke længere skal i karantæne eller have et anerkendelsesværdigt formål for at komme ind i landet.


Vi har forsøgt at få information hos myndighederne, men der er ikke meldt noget ud officielt endnu. Det ville være dejligt med en afklaring.

John Brügmann, Adm. diretør hos Esmark Feriehusudlejning


Hos Esmark er der glæde over at bookingerne begynder at trille ind fra det tyske, men der har været meget få fakta på bordet fra de danske myndigheder om fase 3, og hvad det vil betyde i praksis, fortæller direktøren.

Annonce

Info er på vej

- Vi har en rådgivningsfunktion og har lyst til at informere vores gæster korrekt, så vi vil gerne være sikker på, at vi forstår reglerne. Vi har forsøgt at få information hos myndighederne, men der er ikke meldt noget ud officielt endnu. Det ville være dejligt med en afklaring, siger John Brügmann fra Esmark.

- Den er på vej, lover kommunikationsrådgiver Jakob Kronborg fra Justitsministeriet, som har ansvaret for at lave et såkaldt faktaark, der beskriver, hvad fase 3 i genåbningen indebærer.

- Vi regner med enten i løbet af onsdag eller torsdag at sende en pressemeddelelse med uddybende info ud, siger Jakob Kronborg.

Nordtyskerne fra grænselandet, der kan holde forårsferie i Danmark uden at skulle i karantæne først, skal dog ifølge avisen Der Nordschleswiger i karantæne, når de rejser tilbage til Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce