Annonce
Skjern Håndbold

Farvel til Skjern Håndbold - Björgvin Gustavsson vender hjem til Island til sommer

Målmand Björgvin Gustavsson reddede ikke det afgørende straffekast fra Tine Poklar fra Alpla Hard i lørdags, og det betyder, Björgvin Gustavsson ikke kommer til at spille flere europæiske kampe for Skjern Håndbold, inden han stopper i klubben til sommer. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjern Håndbolds islandske landsholdsmålmand Björgvin Gustavsson stopper i klubben til sommer, hvor Björgvin Gustavsson af familiemæssige årsager vil tilbage til Island for at fortsætte karrieren i mindst ti år mere.

Skjern: Björgvin Gustavsson stopper i Skjern Håndbold til sommer.

Det har den mangeårige islandske landsholdsmålmand netop meldt ud. Den 34-årige Björgvin Gustavsson vender hjem til Island af familiemæssige årsager.

- Vi nyder Skjern som by, og klubben har allerede gjort et stort indtryk på mig – specielt fordi jeg har været igennem nogle meget hårde tider rent mentalt. Her fandt jeg virkelig ud af, hvad Skjern Håndbold består af. Det er en klub, der virkelig tager hånd om én. Jeg har taget beslutningen om at vende hjem til Island af familiære årsager. Vi har brug for at være tættere på vores familie på Island. At vende hjem kan forhåbentlig gøre mig til en bedre målmand, når livet af mange årsager giver mere mening, siger Björgvin Gustavsson i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, han regner med at spille håndbold i minimum ti år endnu.

Det er en yderst professionel målmand med masser af international erfaring og islandsk vildskab, der stopper efter to år i Skjern Håndbold. En målmand med stor passion og en meget professionel indstilling til hver eneste træning og kamp.

- Vi kan mærke på Björgvin, at det er den rigtige beslutning. Han har behov for at få mere spilletid og have et større ansvar, siger Skjern Håndbolds bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

Skjern Håndbold er selvfølgelig i gang med at finde en afløser, og det tager klubben sig god tid til, så der er ikke konkrete meldinger endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce