Videbæk

Far fik betinget fængsel for at skjule datter

Manden tilstod, at han havde hjulpet sin tvangsfjernede datter med at holde sig skjult for myndighederne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I afmagt nægtede faren at hjælpe kommunen med at finde den bortløbne pige.

VIDEBÆK: En far ville ikke hjælpe myndighederne med at finde frem til sin tvangsfjernede datter, der var stukket af fra sit opholdssted. Det er en overtrædelse af serviceloven og koster ham 30 dages betinget fængsel.

Den 53-årige mand tilstod, at han hjalp datteren med at blive væk fra hendes opholdssted, da han for nylig var for retten i Herning.

Her forklarede han, at datteren, som dengang var 14 år, var på besøg i hjemmet ved Videbæk i julen 2017.

Hun ønskede dog at blive hjemme for at holde nytår, men da familien ikke havde held til at få fat i pigens sagsbehandler, kom hun tilbage til opholdsstedet.

Pigen truede med at stikke af, hvilket hun havde gjort før, og faren var bange for, at hun skulle komme i dårligt selskab. Derfor hentede han hende selv nytårsaften.

For opholdsstedet kunne jo tydeligvis ikke passe på hende, forklarede han i retten.

Ingen kontakt

Efter nytår vendte pigen ikke tilbage til opholdsstedet, men faren vidste heller ikke altid, hvor hun opholdt sig.

På trods af dette ville han dog ikke oplyse Ringkøbing-Skjern Kommune om, hvordan han var i kontakt med hende.

Han havde nemlig heller ikke tiltro til, at kommunen kunne tage sig ordentlig af pigen.

På et tidspunkt henvendte pigen sig selv til politiet, som kørte hende til opholdsstedet. Men hun stak af igen og blev efterfølgende anbragt på en lukket institution langt fra hjemmet. Siden har familien ikke haft kontakt med hende.

Dommeren i retten tog hensyn til, at manden, som har et dårligt helbred, havde nægtet at hjælpe kommunen, fordi han følte afmagt over, at der ikke blev passet ordentligt på pigen. Derfor blev straffen gjort til 30 dages betinget fængsel.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce