Alarm 112

Far er frifundet for seksuelle overgreb på sine døtre

En mand er frikendt for seksuelle overgreb på sine døtre. Han og moren er dog dømt for vold mod deres børn.

En far er tirsdag blevet frikendt for at have forgrebet sig seksuelt på sine døtre i perioden mellem 2012 og 2017. Det oplyser Retten i Næstved.

Her var den 42-årige far tiltalt for at have voldtaget sin ene datter, da hun var mellem seks og ni år gammel, mens han var tiltalt for på et andet tidspunkt at have presset sit erigerede lem mod sin anden datters bagdel.

Retten har dog ikke fundet det bevist, at de seksuelle overgreb fandt sted. De overgreb var dog langtfra de eneste, han var tiltalt for.

Både den 42-årige far og den 43-årige mor er tirsdag blevet kendt skyldige i mange tilfælde af vold med karakter af mishandling af deres fire børn.

Forældrene har også tæsket hinanden og familiens hunde. Mange af voldsepisoderne fandt sted, mens børnene så det.

Overgrebene fandt sted fra omkring 2011 til 30. juni 2018, og for dem straffes faren med et års fængsel, mens moren straffes med fængsel i et år og tre måneder.

Faren er blandt andet kendt skyldig i flere gange om ugen at have slået sin yngste datter med kraftige lussinger og knytnæveslag. Hun blev ramt både på næsen, armene og benene.

Derudover har han med vilje mellem syv og otte gange skubbet hende ned af en trappe fra første sal. Han har desuden bedt de to ældste om at fastholde de to piger, mens han tæskede dem.

Moren har også spillet en aktiv rolle i mishandlingen, hvor hun blandt andet har sparket sin ene søn, givet ham knytnæveslag på kroppen og slået ham med et støvsugerrør på benene og kroppen.

Også han er blevet skubbet ned af trappen fra første sal. Det var moren, som skubbede, ligesom hun opfordrede faren til at slå sønnen.

Den 43-årige mor er også kendt skyldig i at have fået sine sønner til at sige, at deres far skulle have udsat dem for seksuelle overgreb, selv om hun vidste, at det var usandt.

Drengene har under sagen forklaret, at moren havde bedt både dem og pigerne om at sige, at deres far havde forgrebet sig på dem seksuelt. Det gjorde hun angiveligt, fordi hun ville have faren dømt.

Kvindens forsøg på at påvirke drengenes forklaringer har været med til, at hun idømmes en hårdere straf. Straffene på henholdsvis et år samt et år og tre måneder er ubetinget, hvilket vil sige, at de skal afsones.

/ritzau/

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce