Annonce
Navne

Fantastisk fest i en historisk tid: Kathrine og Thomas holdt et drive-in-bryllup

Thomas og Kathrine Gjaldbæk Stokholm holdt drive-in-bryllup i Borris Kirke lørdag den 13. marts 2021. Efter brylluppet stillede de op i Garagen hos Kathrines forældre, hvor bryllupsgæsterne kørte forbi og lykønskede det nygifte par. Foto: Emil Nørgaard
- Alternativet var slet ingen ting, så et drive-in-bryllup var et fantastisk alternativ, og det blev en historisk dag, vi aldrig vil glemme, siger Thomas og Kathrine Gjaldbæk Stokholm, der blev gift i Borris Kirke lørdag den 13. marts.

Borris/Holstebro: De har længe vidst, at de ville giftes. Men de havde ikke drømt om, at brylluppet skulle blive sådan, som det endte med at blive: Et fantastisk bryllup i en historisk tid.

Forrige lørdag sagde Thomas og Kathrine Gjaldbæk Stokholm Ja til hinanden i Borris Kirke, og festen blev på mange måder mindeværdig.

- Vi satte datoen sidste år, hvor vi ikke kunne forestille os, at corona stadig ville være her i år i så stort omfang. Det var vi godt nok "møj" trætte, af, at den var. Vi satte os derfor ned og holdt krisemøde med vores forældre. Vi anede ikke, hvad vi skulle gøre. Vi havde jo inviteret 80 gæster til reception og 100 gæster til bryllupsfest i Borris Sports- og Kulturcenter, siger Kathrine Gjaldbæk Stokholm.

Kathrine og Thomas har længe vidst, at det var de to, der skulle betræde livets landevej sammen. Foto: Emil Nørgaard

- Vi overvejede meget kort at flytte brylluppet, men ingen ved jo, hvordan fremtiden bliver, og om vaccinerne er effektive mod nye varianter, så vi besluttede os for at holde fast i datoen, siger Thomas Gjaldbæk Stokholm.


På et tidspunkt under krisemødet sagde Thomas' far, at vi jo også kunne holde et drive-in-bryllup. Så faldt det hele pludselig på plads, og jeg synes, at vi fik arrangeret et fantastisk bryllup i en historisk tid. Det blev en dag, vi aldrig vil glemme.

Kathrine Gjaldbæk Stokholm


- På et tidspunkt sagde Thomas' far, at vi jo også kunne holde et drive-in-bryllup. Så faldt det hele pludselig på plads, og jeg synes, at vi fik arrangeret et fantastisk bryllup i en historisk tid. Det blev en dag, vi aldrig vil glemme, siger Kathrine Gjaldbæk Stokholm.

Annonce

Kan ikke undvære hinanden

Thomas og Kathrine mødte hinanden første gang på Frøstruphave Efterskole for seks år siden.

Nogle vil måske sige, at det er tidligt at blive gift som 22-årig. Men parret har længe været sikre på, at det skulle være de to.

- Jeg kan huske første gang, jeg så Thomas, siger Kathrine.

- Vi begyndte at tale sammen lige fra starten af, siger Thomas.

- I det første sabbatår var vi adskilt i en periode, fordi jeg rejse og boede i Norge i en periode. Der manglede vi hinanden helt vildt. Vi fandt ud af, at vi næsten ikke kan leve uden hinanden. Det var med til at sætte skub i tankerne om et bryllup, siger Kathrine.

Hun havde godt luret, at Thomas pønsede på at fri, men selve frieriet kom alligevel lidt som en overraskelse:

- Vi gik en tur ved stranden, hvor jeg så satte mig ned på hug, og spurgte, om hun ville gifte sig med mig? heldigvis sagde hun ja, og forlovelsesringen passede nogenlunde, siger Thomas med et smil.

Annonce

Live-streaming af vielsen

Når parret valgte Borris Kirke, hænger det sammen med, at Kathrine og døbt og konfirmeret der, og heldigvis var præsten, Simon Møller Olesen, helt med på ideen om et drive-in-bryllup, hvor de fleste gæster sad ude i deres biler og dyttede på de rigtige tidspunkter under live-streamingen af vielsen.

Hverken corona eller regn kunne ødelægge bryllupsfesten, og Kathrine og Thomas kan nu se frem til flere gode sammenkomster i det kommende år - de har både et par polterabends og en et-års bryllupsfest med brudevals at se frem til. Foto: Emil Nørgaard

- Der måtte være 28 mennesker i kirken, så det var mest vores forældre, søskende og bedsteforældre. Vi havde fået hjælp af en efterskolekammerat til at lave livestreaming, og nogle andre efterskolekammerater sørgede for livemusik til salmerne. Det var meget smukt, siger Kathrine Gjaldbæk Stokholm.

Annonce

Ris i garageporten

Den obligatoriske ris fik parret hjemme i Kathrines forældres garageport.

- Vi havde lavet en lille fin baggrund, og så kom alle gæsterne kørende og sagde tillykke mens de kastede med ris og konfettirør og alt muligt andet. Bagefter gik vores forældre og søskende rundt med en goodiebag med sandwich, kaffe, sodavand, cookies, brownies samt chokolade og lidt frugt, fortæller Kathrine Gjaldbæk Stokholm.

Der blev sørget godt for drive-in-gæsterne til Thomas og Kathrines bryllup. Foto: Emil Nørgaard

- Vi havde placeret bilerne, så gæsterne kunne holde og tale sammen, mens de spiste og drak kaffe. Det var rigtig hyggeligt, siger Thomas.

Annonce

Stille og rolig aften

- Om aftenen hyggede vi os sammen med den nærmeste familie. Vi håber ikke, at corona spænder ben for flere bryllupper. Men når det skulle være, så var det dejligt med en stille og rolig aften, som vi kunne nyde sammen med vores familier og nærmeste venner. Det var slet ikke så hektisk, som et bryllup godt kan være. Vi havde tid til at nyde dagen og alle indtrykkene, siger Kathrine og fortsætter:

- Det blev helt bestemt en smuk dag. Mange har sagt, at det var synd for os. Men alternativet var slet ingen ting, og så var det her et helt fantastisk alternativ. Vi dansede ikke brudevals, men vi holder etårs bryllupsdag til næste år i samme weekend, og så satser vi på at danse der, siger Kathrine.

Annonce

Slipper ikke for polterabend

- Vi fik ikke en polterabend, men jeg har fået at vide, at jeg godt kan regne med, at der kommer noget på et tidspunkt, og kender jeg Thomas' kammerater godt nok, så får han helt sikkert også en polterabend, når vi igen kan samles, siger Kathrine.

Parrets bryllupsrejse gik i øvrigt til Søndervig i nogle få dage før de returnerede til Holstebro, hvor de er ved at indrette sig i en ny lejlighed.

- På det punkt har vi også lidt til gode. Vi er ikke til storbyferie, så måske ender bryllupsrejsen med at blive en autocamper-tur, siger Thomas.

Kathrine og Thomas Gjaldbæk Stokholm

Både Kathrine og Thomas er 22 år.

Kathrine er datter af Vibeke og Peder Gjaldbæk-Nielsen, Borris.

Thomas er søn af Lone og Leif Stokholm, Sørvad.

De mødtes på Frøstruphave Efterskole for seks år siden.

Netop nu har de begge sabbatår, og de arbejder begge som pædagogmedhjælpere - Katrine i Tjørring og Thomas i Aulum.

Parret er netop flyttet til Holstebro, hvor det er planen, at Kathrine vil læse til ergoterapeut. Thomas har endnu ikke besluttet uddannelsesretning.

Thomas og Kathrine Gjaldbæk Stokholm holdt drive-in-bryllup i Borris Kirke lørdag den 13. marts 2021. Foto: Emil Nørgaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Navne

Ny i Landbobanken

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce