Annonce
Vestjylland

Fandt drømmehuset i Vemb - åbner nu antikvitetsbutik i byen

Arild Magnussen og sønnen Charlie er ved at sætte de sidste ting på plads i butikken, før åbningsdagen den 22. februar. Foto: Jan Briks
Sidste år tog Arild Magnussen, konen Leah og deres to børn springet til Vemb. Og nu åbner nordmændene butik i byen.

Vemb: Der er langt fra det bjergede og bakkede landskab ved den norske by Porsgrunn til flade Vestjylland - og Vemb. Men det var her - i Vestergade i Vemb, at 56-årige Arild og 40-årige Leah Magnussen fandt deres drømmehus.

Nordmændene flyttede til byen i sommeren sidste år. Og det var et rent tilfælde, at det var Vemb, det endte med:

- Vi sad på en boligside og kiggede på huse, og det var vigtigt for os, at det var et hus med tilhørende forretningslokale. Og så faldt vi over det her. Det var helt random, forklarer Arild Magnussen.

Huset på Vestergade i Vemb var ideelt. Ikke kun fordi det er billigt, men også fordi det ligger tæt på skole, butik og flere andre landsbyer.

- Det var den helt rigtige kombination, siger han og fortæller videre:

- Det er vældig dyrt at etablere sig i Norge, og skulle jeg have fundet noget tilsvarende - til samme pris - ville det have ligget langt ude et sted, siger Arild Magnussen, der i stedet valgte at rykke sin antikvitetsforretning og familie til den danske by.

Annonce
Om der er stort salg i det, ved han endnu ikke - Arild Magnussen. Men udgifterne er små og afstanden kort til andre byer i området. Foto: Jan Briks

Lidenskaben

I lokalerne, hvor der engang har været farvehandel, har den 56-årige nordmand nu indrettet antikvitetsforretning. Butikken hedder Flashback Antik & Vintage, og åbningsdagen er sat til 22. februar.

Åbningstiderne i butikken vil være fra torsdag til lørdag hver uge, og flere af varerne vil blive sat til salg på nettet.

- Jeg ved ikke, hvor meget salg der er i det. Men det er en lidenskab for mig, siger Arild Magnussen, der er på norsk pension, og som med flytningen til Vemb ønsker at geare lidt ned.

- I Norge arbejdede jeg hele tiden. Men her kan jeg have færre udgifter og slappe lidt mere af, siger han.

Hænderne skruet godt på

Butikkens mange finurlige genstande er en blanding af ting, han har købt på auktioner og ting, som er blevet upcyclet - genanvendt i nye rammer.

- Så har jeg taget en part fra en lampe og en part fra en anden og kombineret det. Eller købt en gammel spillemaskine og repareret den. Jeg har hænderne godt skruet på, siger Arild Magnussen.

Parret, der bor med deres to børn i etagen ovenfor butikken, har ideer om, at også konen Leah muligvis skal have en del af butikslokalet nedenunder.

- Så der kommer måske en lille asiatisk butik også, siger Arild Magnussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce