x
Annonce
Vestjylland

Fandt drømmehuset i Vemb - åbner nu antikvitetsbutik i byen

Arild Magnussen og sønnen Charlie er ved at sætte de sidste ting på plads i butikken, før åbningsdagen den 22. februar. Foto: Jan Briks
Sidste år tog Arild Magnussen, konen Leah og deres to børn springet til Vemb. Og nu åbner nordmændene butik i byen.

Vemb: Der er langt fra det bjergede og bakkede landskab ved den norske by Porsgrunn til flade Vestjylland - og Vemb. Men det var her - i Vestergade i Vemb, at 56-årige Arild og 40-årige Leah Magnussen fandt deres drømmehus.

Nordmændene flyttede til byen i sommeren sidste år. Og det var et rent tilfælde, at det var Vemb, det endte med:

- Vi sad på en boligside og kiggede på huse, og det var vigtigt for os, at det var et hus med tilhørende forretningslokale. Og så faldt vi over det her. Det var helt random, forklarer Arild Magnussen.

Huset på Vestergade i Vemb var ideelt. Ikke kun fordi det er billigt, men også fordi det ligger tæt på skole, butik og flere andre landsbyer.

- Det var den helt rigtige kombination, siger han og fortæller videre:

- Det er vældig dyrt at etablere sig i Norge, og skulle jeg have fundet noget tilsvarende - til samme pris - ville det have ligget langt ude et sted, siger Arild Magnussen, der i stedet valgte at rykke sin antikvitetsforretning og familie til den danske by.

Annonce
Om der er stort salg i det, ved han endnu ikke - Arild Magnussen. Men udgifterne er små og afstanden kort til andre byer i området. Foto: Jan Briks

Lidenskaben

I lokalerne, hvor der engang har været farvehandel, har den 56-årige nordmand nu indrettet antikvitetsforretning. Butikken hedder Flashback Antik & Vintage, og åbningsdagen er sat til 22. februar.

Åbningstiderne i butikken vil være fra torsdag til lørdag hver uge, og flere af varerne vil blive sat til salg på nettet.

- Jeg ved ikke, hvor meget salg der er i det. Men det er en lidenskab for mig, siger Arild Magnussen, der er på norsk pension, og som med flytningen til Vemb ønsker at geare lidt ned.

- I Norge arbejdede jeg hele tiden. Men her kan jeg have færre udgifter og slappe lidt mere af, siger han.

Hænderne skruet godt på

Butikkens mange finurlige genstande er en blanding af ting, han har købt på auktioner og ting, som er blevet upcyclet - genanvendt i nye rammer.

- Så har jeg taget en part fra en lampe og en part fra en anden og kombineret det. Eller købt en gammel spillemaskine og repareret den. Jeg har hænderne godt skruet på, siger Arild Magnussen.

Parret, der bor med deres to børn i etagen ovenfor butikken, har ideer om, at også konen Leah muligvis skal have en del af butikslokalet nedenunder.

- Så der kommer måske en lille asiatisk butik også, siger Arild Magnussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce