Annonce
Håndbold

Famlende spil da Rækker Mølle Håndbold vandt sæsonpremieren i 2. division herrer

Simon Madsen fik en forrygende start for Rækker Mølle Håndbold med syv scoringer på syv forsøg mod AGF. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbold spillede famlende i sæsonpremieren i 2. division herrer, men det var godt nok til at vinde 26-21 ude over AGF.

Aarhus: Første runde i en ny sæson er ofte svingende. Sådan var det da også for Rækker Mølle Håndbold, da de tirsdag aften tog hul på sæsonen med en udekamp mod AGF.

- Så jeg er glad for, vi vandt. For det var ikke specielt kønt, det vi fik lavet. I hvert fald ikke i første halvleg, sagde Rækker Mølles træner Rasmus Hansen efter en sejr på 26-21.

Han mente, spillet var nervøst fra start.

- Det hjalp ikke på tingene, at Mathias Hedegaard allerede fik sin anden udvisning efter seks minutters spil. Det gav uro. Vi manglede noget timing. Men det gjorde AGF heldigvis også, lige som dommerne også lignede nogen, der lige skulle i gang med sæsonen. De lavede også deres part af fejlene, men det gik begge veje. Vi fik aldrig lov at sætte det tempo, vi gerne ville, fordi der var så mange fejl, som der var, sagde Rasmus Hansen.

I første halvleg var der føringer på et par mål til begge hold. Ved pausen førte AGF 13-12.

- Vi fik justeret på nogle ting i pausen. AGF havde scoret otte gange i midtzonen. Der gik vi lidt mere aggressivt til værks i forsvaret, og det hjalp gevaldigt. Samtidig fik vi mere flow i angrebsspillet. Vi kom foran 17-16, og med fire mål i træk gik vi til 21-16. Resten af kampen var vi i kontrol, selv om vi også i slutfasen brændte for meget. 11 gange var vi alene igennem uden at score. Det er ikke godt nok. Mod et hold som AGF skal vi kunne score mere end 30 mål. Simon Madsen spillede en fin kamp angrebsmæssigt med syv mål på syv forsøg. Nu er vi i gang med en sejr, og bedre kan det ikke være, sagde Rasmus Hansen.

2. division herrer

AGF-Rækker Mølle Håndbold 21-26

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Simon Madsen 7, Tobias Simonsen 5, Mathias Skræddergaard 5 (1), Mathias Hedegaard 3 (1), Hans Chr. Fangel 2, Christian Jespersen 2, Mathias Hejsel 1 og Thomas Bertelsen 1. Straffekast: AGF 1 (1 mål), Rækker Mølle 2 (2 mål). Udvisninger. AGF to, Rækker Mølle tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce