Annonce
Ringkøbing Håndbold

Familien Jochumsen ryddede bordet til aftermatch i Ringkøbing Håndbold efter sejr over TMS Ringsted

Rikke Jochumsen spillede sin bedste kamp i sæsonen for Ringkøbing Håndbold, og med sine ni scoringer blev hun fortjent kåret som kampens spiller. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I 45 minutter spillede Ringkøbing Håndbold på super højt niveau mod TMS Ringsted, mens resten af kampen af mange årsager blev alt for kaotisk. Rikke Jochumsen blev kampens spiller, og hendes far tog præmien i konkurrencen om at gætte kampens cifre.

Ringkøbing: Familien Jochumsen ryddede bordet, da Ringkøbing Håndbold efter kampen afviklede aftermatch.

Først var det nemlig fløjspiller Rikke Jochumsen, der blev hentet frem, fordi hun som kampens Ringkøbing-spiller skulle hyldes og have en gave.

Og søreme ikke om det var farmand Brian Jochumsen, der kort efter kunne hente en kurv med lækkerier for at have det rigtige ciffertips på 29-22.

Så smilet var bredt hos Rikke Jochumsen.

- En forløsning for mig endelig at komme i gang og spille en rigtig god kamp. I et stykke tid har jeg været utilfreds med mine afslutninger, men i dag kørte det, sagde Rikke Jochumsen.

Hun scorede ni gange. Tre gange på straffekast, på en del kontraløb og så en enkelt eller to fra fløjen. Ganske nydeligt.

De fem af målene kom i første halvleg og de tre næste i starten af anden halvleg. Altså i den periode hvor Ringkøbing spillede rigtig godt.

Forsvaret stod igen solidt. TMS Ringsted havde i perioder mere end svært ved at skabe åbne chancer. Især i den periode hvor Ringkøbing rykkede fra 7-5 til 12-5. Det gode spil i forsvaret gav mange kontraløb, og Ringkøbing var totalt dominerende. Det samme var tilfældet i en periode efter pausen, hvor føringen blev udbygget fra 16-11 til 22-11.

- Vi leverede en fantastisk holdpræstation i de første 40-45 minutter. Alt fungerede, sagde Rikke Jochumsen.

Det var også den periode, træner Jesper Holmris hæftede sig mest ved.

- Jeg håber, det var det spil, publikum og spillerne vil huske bedst, for vi nåede et super højt niveau, sagde Jesper Holmris.

Resten af kampen blev helt anderledes.

- Kaotisk vil jeg kalde det. Udvisninger, udskiftninger, dårlige beslutninger. Godt det ikke kom til at koste point, fortalte Rikke Jochumsen.

For hun ved godt, at Ringkøbing formentlig ikke har råd til at smide flere point i denne sæson.

- Vores plan er da også at vinde resten af kampene. Efter nederlaget mod SønderjyskE lige efter nytår har vi snakket meget om, at vi skulle godt ud af januar, hvor vi har et hårdt program. Nu er vi et stykke på vej. Sidste opgave er på torsdag i Bjerringbro. Den kamp kan vende det hele rundt. Hvis vi taber, kan vi ikke længere selv afgøre tingene. Vinder vi, så ser det godt ud. Så tror jeg, vi vinder resten af kampene, sagde Rikke Jochumsen.

Ringkøbing førte så komfortabelt, at Jesper Holmris ville belønne de spillere, som ikke får meget spilletid normalt. Spillere der knokler lige så hårdt som alle andre til træning.

Men det kom ikke helt til at fungere. Det var der forskellige årsager til.. Blandt andet at Ringkøbing skiftede forkert ud, så de havde en spiller for meget på banen efter en timeout. Senere tog Ringkøbing endnu en timeout. Problemet var bare, at de ikke havde flere tilbage. Det kostede endnu en udvisning og efterfølgende straffekast til Ringsted, der scorede på det, så straffen var hård.

- Jeg er meget træt af det kaos, der opstod i slutfasen. Pludselig begyndte vi at afslutte slattent. Vi afsluttede på chancer, der ikke var der. Camilla Faartoft blev skidt tilpas, og uden hende på banen smuldrede det pludseligt for os i midterforsvaret. Der kom dumme fejl. Jeg er virkelig træt af det, for det kunne jo være endt i et festfyrværkeri, men det gjorde det så ikke, fortalte Jesper Holmris.

Han bragte målvogter Ryoko Amitani i spil, Marie-Louise Søberg fik igen minutter som højre back, Sanne Beck forsøgte sig på højre back, og Maria Aarslev kom på banen. Ryoko Amitani havde redninger, men der var også bolde, hun skulle have haft. Betingelserne blev vanskelige af, at forsvaret ikke holdt niveau. Marie-Louise Søberg scorede et enkelt fint mål. Det var så det eneste, Ringkøbing scorede fra højre side i etableret angrebsspil, så fraværet af Michelle Brandstrup var mærkbart. Sanne Beck Beck havde ikke heldet med sig, mens Maria Aarslev scorede et af sine sjældne mål på kontraløb i sidste sekund.

- Jeg håber virkelig, det er de første 40-45 minutter, man hæfter sig ved, for jeg er træt af de sidste minutter. Jeg vil hellere se på, at vi vandt, at vi spillede godt, og at der var mange gode takter. Vi så ting fra Rikke Jensen i dag med især mange fire frispilninger til Camilla Fangel på stregen, som vi ikke normalt ser. Rikke Jochumsen var lige så skarp, som vi ved, hun kan være, og som hun så ofte viser til træning. Der var flere, der ramte en flot kamp. Arlinda Hajdari var igen god med få fejl og godt arbejde i forsvaret. Lad os huske på det, sluttede Jesper Holmris.

Annonce
Rikke Jensen i midten fik ros af træner Jesper Holmris for blandt andet en stribe fine frispilninger til Camilla Fangel på stregen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce