Annonce
Danmark

Familien Enemark om genåbning: Det savner vi mest

Familien Enemark Petersen mærker på lige fod med alle andre konsekvenserne af coronavirus. Børnene Maja på 18 og 14-årige Jonas er sendt hjem fra henholdvis gymnasium og skole. Begge forældre - Marlene og Jacob - er fysioterapeuter. Foto: Peter Leth-Larsen
På kanten af åbningen af flere dele af samfundet går de fleste rundt med ønsker til, hvilke restriktioner der først skal løsnes. Her kan du se, hvad familien Enemark Petersen savner mest fra livet før corona:
Annonce

De fire medlemmer af familien Enemark Petersen i Middelfart er enige om én ting: De sulter efter en ny udmelding om at det delvist lukkede Danmark nu lukker op på en række nye områder.

- Det, jeg savner allermest, er at give et kram til dem, der er tættest på. Jeg kan sagtens leve uden pligthåndtrykkene, men at kunne give min mor et kram, det savner jeg. Men nu har jeg lige hørt, at det må jeg godt alligevel, siger Marlene Enemark Petersen, som dog sagtens kan nævne tre andre ting, hun gerne vil have normaliseret hurtigst muligt.

14-årige Jonas har vænnet sig så meget til at gå i skole hjemme, at en returbillet til klasselokalet ikke er på listen over de tre ting, han savner mest. Han har nemlig fået åbnet lidt mere for samværet med sine venner, da de er begyndt at spille beachvolley, som foregår ude i strandsandet og med kun to på hvert hold.

Der er forskel på, hvad familiemedlemmerne hver især savner mest fra livet før coronaen:

Annonce

Jonas savner:

1

At kunne begynde at spille volley indendørs igen, selv om der ikke bliver flere kampe i sæsonen. Bare at træne og være sammen med holdkammeraterne igen.

2

At grænserne bliver åbnet op igen, så vi kan komme på ferie. Vi skulle have været på drømmerejsen til Zanzibar her til sommer.

3

At restauranter og caféer bliver åbnet igen, så man kan komme ud og få noget lækkert mad og hygge sig med familie og venner.

Annonce

Maja savner:

1

At komme tilbage til min gymnasieklasse i 2. g. Jeg savner mit sociale liv med klassen. Man ser næsten ikke nogen mennesker. Også godt at få undervisningen tilbage - ikke at sidde foran skærmen 8-16

2

At jeg kan komme til at spille volleyball igen. Jeg savner helt ufattelig meget at træne og det sociale med holdkammeraterne. Jeg løber hver anden dag, men jeg er jo et kæmpe boldmenneske, så det er ikke det samme. Jeg savner også konkurrencedelen

3

At efterskolerne får lov at åbne igen. Jeg har selv gået på efterskole, og jeg synes simpelthen, det er så synd for dem, der er sendt hjem. De går glip af virkelig meget her i den sidste del af skoleåret, og jeg forstår virkelig godt, hvis de er kede af det.

Annonce

Marlene savner:

1 At der bliver åbnet for træningscentre og fællestræning. Jeg savner de hold, jeg selv træner som fysioterapeut, men jeg savner også de hold i spinning og bodyfit, jeg selv er med på hos Fitness World. Jeg kan mærke på min krop, at jeg ikke får presset mig selv nok, når jeg træner alene.

2

At biograferne åbner igen. Jeg forstår ikke, at de skal lukke, for de kan nemt håndtere situationen ved at gæsterne kun sidder med god afstand på hvert andet sæde eller noget. Man bliver siddende, hvor man bliver sat, så biograferne kan da håndtere sikkerheden lige så godt som Kvickly kan.

3

At få mine børn sendt i skolen og gymnasiet igen. De klarer det fint at være hjemme, men de går jo rundt som løver i et bur, og de trænger virkelig til mere social kontakt. De ville nok også sætte mere pris på at være hjemme, hvis de også kom lidt ud.

Annonce

Jacob savner:

1

At sportsforeningerne åbner igen. Både volleysporten, træningerne men også det store sociale liv, der er en del af volleyballklubben. Det er der man mødes.

2

At caféer, restauranter og i det hele taget livet byen folder sig ud igen. Det er tit her man mødes med venner, og det ville også være godt for økonomien at få lukket op igen.

3

At vi kan være flere sammen igen. Her under nedlukningen bliver man ikke inviteret hjem til hinanden, man griller ikke sammen, man går ikke til fester, koncerter og sådan noget. Det savner jeg.

I indslaget herunder fra Radio4 kommenterer virolog Allan Randrup Thomsen på den rapport, der ligger til grund for de politiske beslutninger om genåbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce