Ringkøbing

Familieferie ødelagt af brand - reddet af røgalarm (opdateret)

Stråtækt luksussommerhus på Houvig Klitvej udbrændt her til morgen. En tysk familie på tre kom ikke til skade ved branden.

Kl. 12.44

Et tysk par og deres ti-årige barn, der her til formiddag fik ferien ved Vesterhavet spoleret af en brand, blev sandsynligvis reddet af feriehusets tyveri- og røgalarmer.

Politiets indstatsleder Erik Christensen fortæller, at det netop var lyden fra alarmerne, der gjorde den tyske familie opmærksomme på at noget var helt galt.

Da de undersøgte sagen, opdagede de branden og måtte i hast forlade deres luksussommerhus i Houvig. Da var ilden ifølge indsatslederen allerede på vej til at stikke ild i taget.

»Når først det sker, går det lynhurtigt,« forklarer Erik Christensen.

Familien slap kun ud af huset med lidt tøj. Deres øvrige ejendele er blevet ødelagt af branden.

Feriegæsterne fra Tyskland skulle have tilbragt endnu en uge i huset. Men selv om deres udlejningsbureau har fået dem inkvarteret i et andet sommerhus, så stopper ferien formentlig for den lille familie.

»De har jo ikke andet, end det de går og står i. Så de vender nok hjemad så hurtigt som muligt,« siger Erik Christensen.

Her små fire timer efter at ilden brød ud er brandvæsenet fortsat i gang med efterslukningen. Materialet fra husets stråtag vil nemlig fortsat ligge og ulme. Derfor skal brandfolkene være helt sikre på, at alt er slukket, inden de forlader stedet.

Klokken 10.59.

Et forældrepar og deres barn slap uskadte fra en voldsom brand i et sommerhus her til formiddag. Ifølge politiet opdagede den tyske familie selv, at der var ild i deres lejede feriebolig på Houvig Klitvej. De kunne derfor forlade det brændende hus uden selv at komme til skade.

Familien er dog ifølge vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi stærkt chokerede over oplevelsen.

Turisterne skulle netop til at tage hul på deres anden ferieuge i luksussommerhuset, der blandt andet er udstyret med swimmingpool.

Selv om brandfolk rykkede talstrækt ud til det brændende hus, så lykkedes det ikke at redde bygningen, oplyser politiet.

Dagbladet følger sagen.

Her til formiddag er der udbrudt brand i et stråtækt sommerhus på Houvig Klitvej.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi slog to tyske turister uafhængigt at hinanden alarm, da de opdagede, at der var ild i huset, som kan ses fra landevejen.

Ifølge vagtchefen er der tale om en større brand. Den begyndte angiveligt i husets el-skab og siden bredt sig til resten af huset.

Lige nu kæmper brandfolk med flammerne.

Politiet kan ikke oplyse, om der var mennesker i huset, da ilden brød ud. Det har ikke været muligt at komme i kontakt med indsatslederen.

Dagbladet følger sagen.

0/0
Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp

112

Helleanlæg satte en stopper for tysk bilist

Ringkøbing

Dæk Service lukker: Hjul på lager bliver kørt til Skjern

Kultur

Musikskole-leder fratrådt stillingen - kommunen skal finde ny leder

Kultur

Kunst på tværs: Lokale kunstnere udstiller hele fem steder på én gang

Ringkøbing

Hanne Kobborg åbner optik-butik på Havnepladsen

Ringkøbing

En kort pause fra valgkampen: S fandt arbejdersangbogen frem