Tarm

Familieaktiviteter giver nye medlemmer i tennisklub

Alina Frincu er en af de nye spillere i Tarm Tennisklub sammen med sin mand Stefan og sønnen Sebastian. Foto: Jørgen Kirk
Tarm Tennisklub gik fra 51 medlemmer i 2017 til 86 medlemmer i 2018, og klubben håber at nå 100 medlemmer i 2019.

Tarm: Tennisklubben i Tarm er blandt de klubber i Dansk Tennis Forbund, der har øget medlemstallet mest. Fra 2017 til 2018 steg antallet af medlemmer med 68 procent, fra 51 til 86 medlemmer.

- Vi håber, at stigningen fortsætter, så vi når 100 medlemmer her i 2019, fortæller formand Jørgen Olesen.

Lørdag var det tennissportens dag, hvor klubben holdt åbent hus, både for medlemmer og for interesserede.

Jørgen Olesen er ikke i tvivl om, hvad fremgangen skyldes.

- Vores familieaftner hver torsdag har trukket ringtig mange nye børnefamilier til klubben. Mange kommer med, fordi de kender andre, der er startet i klubben. Forældrene har måske spillet tennis tidligere og har så holdt en pause i nogle år, men vil gerne i gang igen sammen med deres børn. Så er familieaftner lige sagen, for da kan alle træne. Vi har juniortræning fra 17-18 og derefter seniortræning og så klubaften, forklarer Jørgen Olesen.

Her giver klubben en pølse og en øl eller vand.

- Det er vores største udgifter, smiler Jørgen Olesen.

Klubben har også et godt tilbud til de nye børnespillere, der er med til at holde startudgifter nede.

- De kan købe en ketcher for 100 kroner. Når de så er vokset fra den, så får de en anden, forklarer Jørgen Olesen.

De forskellige niveauer får forskellig træning.

- Tennis kan jo godt være svært at komme i gang med, fordi det er svært at styre boldene, men så har vi bolde, der er 50 eller 75 procent langsommere end almindelige tennisbolde, så børnene får spillet og ikke skal bruge al tiden på at hente bolde, siger Jørgen Olesen.

Ud over de velbesøgte klubaftner torsdag vil tennisklubben også arrangere dame- og herreaftner, så hver anden mandag er en ren dameaften, mens den anden mandag bliver en herreaften.

- Vi satser på bredden. Vi har et samarbejde omkring turneringshold med tennisklubben i Skjern, siger Jørgen Olesen.

Tennisklubben har selv tre tennisbaner. Idrætscentret er ved at lave en padel-bane, som tennisklubbens medlemmer også får mulighed for at spille på.

- Vi har et firma til at gøre banerne klar hvert forår, men ellers passer vi selv banerne. Vi har en blad-bande, en gruppe pensionister, der mødes her, spiller og så sørger for, at banerne er gode, fortæller Jørgen Olesen.

- Vi lægger meget vægt på det sociale og tager hånd om de nye medlemmer, så de har lyst til at fortsætte og tage nogle venner med, siger formand Jørgen Olesen fra Tarm Tennisklub. Foto: Jørgen Kirk

Tennis er matematik

Blandt de nye spillere er Alina Frincu, hendes mand Stefan og sønnen Sebastian, der bor i Foersum.

De kommer oprindeligt fra Rumænien, men har boet i Danmark i ni år.

- Tarm Tennisklub er en god klub med en god træner. Jeg har spillet lidt tennis tidligere og kan godt lide tennis. Det er en god sport, hvor du får rørt hele kroppen, og man skal tænke og planlægge. Faktisk er tennis matematik, siger Alina Frincu.

Hun kan også godt lide klubaftenerne, hvor de møder nye mennesker.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce