Annonce
Skjern

Familie skænker unik og historisk genstand til Provstgaards Jagthus

Gammel dåbskjole Provsgaards Hus. Foto: Ringkøbing Skjern Museum
Annonce

SKJERN: I hele forløbet med restaureringen af Provstgaards Jagthus, har Ringkøbing-Skjern Museum haft en god dialog med familien til brødrene Niels og Søren Kristian Provstgaard, og familien har bidraget med mange fortællinger og skænket mange genstande til huset, der blev åbnet som besøgssted i 2018.

Nu er der kommet noget helt nyt til huset - eller mere præcist, noget gammelt er vendt tilbage til huset. For selvom historien ofte handler om de to ungkarlebrødre, så hører det også med, at Søren Kristian blev gift med Johanne, og de fik fire børn mens de boede i huset.

Under et besøg i huset havde familien en helt særlig ting med. Nemlig den dåbskjole de fire børn, der er født i Provstgaards Jagthus, og deres yngre søskende er døbt i.

Kjolen består af en underkjole og selve dåbskjolen. Kjolen er fra slutningen af 1920’erne, og af samme grund har den været et smut forbi Konserveringscenter Vejle for at blive sat fint i stand. I bunden af kjolen er dåbsbørnenes navne sirligt broderet.

Museet satte derfor historien på de sociale medier, og det gav endnu mere viden om dåbskjolens historie.

- Flere familiemedlemmer var inde og like, kommentere og ikke mindst dele opslaget om kjolen. Det betød, at de skrev, hvad de vidste om kjolen. Blandt andet var der en, der kunne fortælle, at kjolen er syet af Johannes brudekjole, fortæller museumsinspektør Caroline E. Larsen i en pressemeddelelse.

Nu er kjolen udstillet i huset, og interesserede kan komme forbi og opleve den. Der er gratis adgang til huset, som har åbent fredag-søndag fra klokken 11 til 16 i resten af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce