Annonce
Navne

Familie på fire skiftede Hannover i Tyskland ud med Holmsland: Vi elsker Kloster

Maureen og Markus Klenke tilbringer meget tid på terrassen, hvor de har en 180 grader udsigt ud over Rindum Enge og kan se helt til Ringkøbing. Foto: Mikkel Jezequel
Familien Klenke flyttede sidste år fra Tyskland til Kloster. - Vi er kommet til området på ferie i mange år og kan godt lide naturen og menneskene her, siger Maureen og Markus Klenke.

Kloster: For enden af en lang grusvej bor familien Klenke. Maureen og Markus og deres to sønner Benjamin og Jesper. Her har de 5,2 hektar jord med plads til får, høns, bygninger med plads til dem selv, Markus' cykelværksted og en længe, der er indrettet som Bed&Breakfast-lejlighed.

Fra terrassen er der udsigt udover Rindum Enge. I det fjerne kan man se kornsiloen i Ringkøbing, og Stadil Fjord kan skimtes i det fjerne.

Familien flyttede ind 1. juli sidste år.

Annonce

Her er ingen stress

- Vi havde i et par år tænkt på at flytte her til området. Vi er kommet her i mange år på ferie og har gået til dansk på aftenskole. Vi kan godt lide naturen og menneskene her. Livet er ikke så stressende. Vi havde egentlig fundet et sted, hvor vi også kunne drive Bed&Breakfast, men det blev desværre solgt. I stedet fandt vores danske venner dette sted. Vi kiggede på det og var solgt lige med det samme, fortæller Maureen og Markus Klenke.

De fik solgt Markus Klenkes cykelforretning, der ligger i Hannover, Maureen sagde sit job på et apotek op, og de fik solgt deres hus, der ligger i en landsby lidt udenfor Hannover.

- I februar faldt handlen her i Danmark på plads, og vi ville så flytte i april, men så kom corona med lukkede grænser, og vi kunne ikke tilmelde os hos SIRI i Aarhus, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, men i maj fik vi en aftale, og 30. juni kom flyttelæsset her til Kloster, forklarer Markus Klenke.

Han leder nogle gange efter de danske ord, men det danske sprog bliver bedre og bedre for både ham og Maureen.

Hun har fået arbejde som ferierådgiver hos Esmark.

- Jeg begyndte egentlig med at gøre sommerhuse rent, men da der så kom en stilling som ferierådgiver, søgte jeg den, selvom mit danske ikke er så godt endnu, men det kommer, siger Maureen med et smil.

Annonce

Cykelværksted

Markus Klenke har indrettet cykelværksted i den gamle stald og åbnet Holmsland Cykeldesign.

- Jeg tager gerne ud til folk, for det er lidt besværligt at komme hertil. Enten ordner jeg cyklen på stedet, hvis det kan lade sig gøre. Ellers tager jeg den med hjem på værkstedet, forklarer han.

Lige nu har han en del cykler fra Hvidesandebike.dk til reparation.

- I min forretning i Hannover, Rad Concept,  byggede jeg specialcykler til folk. Det vil jeg gerne fortsætte med, men i øjeblikket er det meget svært at få fat i delene til cykler.  I mine yngre dage var jeg tilknyttet et cykelhold, så jeg kan også give rådgivning om at sidde rigtigt på en racer, siger Markus Klenke.

Det passer ham fint at have sit værksted hjemme.

- Det var stressende at have en forretning inde i byen, der var lange arbejdstider, og jeg havde ansatte. Nu er det ikke så stressende, folk her er mere rolige. I Tyskland skulle cyklen helst være repareret i går. Her har folk mere tålmodighed, synes Markus Klenke.

Benjamin begyndte i Holmsland Skole uden at kunne dansk, men børn lærer hurtigt et sprog.

- Vi synes, at corona var besværligt, da vi skulle til Danmark, men hjemmeskole fungerer bedre i Danmark end i Tyskland. Her får børnene undervisning via en skærm. Fra vores tyske venner ved vi, at der får børnene tilsendt skolemateriale, som de så skal lave, fortæller Maureen Klenke.


Vi kan godt lide naturen og menneskene her. Livet er ikke så stressende

Maureen og Markus Klenke


Jesper er begyndt i børnehave.

- Vi er blevet spurgt, om han er lige så tavs herhjemme, og det er han på ingen måde. Han forstår det meste dansk, men vi tror, han venter med at sige noget, til han er klar. Herhjemme snakker han dansk-tysk, fortæller Maureen Klenke.

De synes, at Kloster har været et godt sted at flytte til som børnefamilie

- Her er alt hvad du har brug for. Her er en lille skole, en brugs, Benjamin kan selv cykle op i byen, og her er mange nationaliteter i forvejen, så folk er vant til at hjælpe. Vi har følt os meget velkomne, siger Maureen og Markus Klenke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce