Annonce
Kultur

Familie-gensyn i Generator: Den sjette Vuust kom også på scenen

6 X Vuust på scenen: Fra ventre Frederik, Clara, Peter, Jacob, Mikkel og Christian. Foto Knud Fuusgaard.
5 x Vuust henrykkede jazzpublikummet i Generator; men ekstranummeret var nu noget helt særligt.

RINGKØBING: Den familie, der spiller sammen, holder sammen …

Det gælder i alt fald familien Vuust, og søndag eftermiddag fik jazzpublikummet i Generator syn for sagen - og før øregangene; da gav 5 X Vuust nemlig koncert, og det er ikke uden grund, at familien forbindes med noget af det bedste, Danmark kan præsentere inden for jazzmusikken.

Sanger Clara Vuust måtte i et par omgange udrede familieforholdene: Der var hende og hendes storebror, saxofonisten Christian, og så var der fætter Peter på bas - til daglig i øvrigt hjerneforsker - og Peter sønner, Frederik på klaver og Mikkel på trommer.

Og så er der også en sjette Vuust, nemlig Claras anden fætter, Jacob Vuust, der som bekendt er lærer, bor i Højmark, og meget aktiv - ikke mindst på korområdet.

Han var selvfølgelig også til stede ved koncerten for at bakke sin bror, Peter, sin fætter, kusine og nevøer op. Men da 5 X Vuust skulle i gang med ekstranummeret, blev bandet pludselig til 6 X Vuust: Jacob Vuust blev kaldt på scenen for at være forsanger.

Det betød dog noget af et stilskift fra jazz til poprock:

- Jeg er familiens "poppedreng", så jeg vil synge et nummer af James Taylor, sagde Jacob Vuust med et smil.

Jazz eller ej, begejstringen blandt publikum var dog stor for den sjette Vusts præstation, og hele familien blev klappet af scenen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce