Annonce
Kultur

Familie-gensyn i Generator: Den sjette Vuust kom også på scenen

6 X Vuust på scenen: Fra ventre Frederik, Clara, Peter, Jacob, Mikkel og Christian. Foto Knud Fuusgaard.
5 x Vuust henrykkede jazzpublikummet i Generator; men ekstranummeret var nu noget helt særligt.

RINGKØBING: Den familie, der spiller sammen, holder sammen …

Det gælder i alt fald familien Vuust, og søndag eftermiddag fik jazzpublikummet i Generator syn for sagen - og før øregangene; da gav 5 X Vuust nemlig koncert, og det er ikke uden grund, at familien forbindes med noget af det bedste, Danmark kan præsentere inden for jazzmusikken.

Sanger Clara Vuust måtte i et par omgange udrede familieforholdene: Der var hende og hendes storebror, saxofonisten Christian, og så var der fætter Peter på bas - til daglig i øvrigt hjerneforsker - og Peter sønner, Frederik på klaver og Mikkel på trommer.

Og så er der også en sjette Vuust, nemlig Claras anden fætter, Jacob Vuust, der som bekendt er lærer, bor i Højmark, og meget aktiv - ikke mindst på korområdet.

Han var selvfølgelig også til stede ved koncerten for at bakke sin bror, Peter, sin fætter, kusine og nevøer op. Men da 5 X Vuust skulle i gang med ekstranummeret, blev bandet pludselig til 6 X Vuust: Jacob Vuust blev kaldt på scenen for at være forsanger.

Det betød dog noget af et stilskift fra jazz til poprock:

- Jeg er familiens "poppedreng", så jeg vil synge et nummer af James Taylor, sagde Jacob Vuust med et smil.

Jazz eller ej, begejstringen blandt publikum var dog stor for den sjette Vusts præstation, og hele familien blev klappet af scenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce