Annonce
112

Falsk politi på spil efter tyveri af blå blink

Udrykningskøretøj i Videbæk har fået stjålet blå blink. Kort tid efter modtog lokalpolitiet i Ringkøbing henvendelser om aktivitet med to biler med blå blink monteret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udrykningskøretøj i Videbæk har i weekenden fået stjålet blå blink. Efterfølgende har lokalpolitiet i Ringkøbing modtaget to henvendelser fra bilister, som er blevet overhalet og standset af personbiler med blå blink.

VIDEBÆK: To gange på under en uge har man hos brandstationen i Videbæk oplevet at få stjålet blå blink fra udrykningskøretøjerne.

Første gang var fredag 10. januar klokken 03.40, men også søndag 12. januar omkring midnat fik en ambulance på stedet stjålet blå blink, der var monteret omkring sidespejlene. Det oplyser lokalpolitiet i Ringkøbing.

I samme ombæring har politiet modtaget anmeldelse fra en mand, som er blevet overhalet af en sort Seat Leon med blå blink monteret i kølergitteret.

- Det er der som sådan ikke noget unormalt over, for det har vores biler også, men hverken vi eller vagtcentralen kender til nogen af vores biler, der skulle have kørt på den strækning. Så den bil leder vi efter, siger vagthavende hos lokalpolitiet i Ringkøbing, Bjarne Højgaard.

Det kan være en tilfældighed, oplyser han, men politiet valgte at sætte efter bilen, som ifølge anmeldelsen kørte mod Herning. Her fandt politiet også en Seat, som dog ikke havde blå blink monteret, men med blå blink liggende i bilen.

- Men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om de to ting hænger sammen. Derfor har ejeren af bilen heller ikke fået en bøde, oplysninger Bjarne Højgaard

Samtidig får man en anmeldelse fra en bilist fra Videbæk, som er blevet stoppet omkring klokken 22 lørdag aften af to unge mennesker i en grå VW Passat med blå blink, som kører rundt og stopper biler.

- Det er klart, at det må man jo ikke; Man må ikke have ekstraudstyr i bilen, men værre endnu er det at udgive sig for at være politimand. Så er vi oppe i straffeloven i stedet for. Så dem kigger vi efter, siger Bjarne Højgaard.

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce