Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Eleverne kan snart mødes igen på efterskolens matrikel, efter de har været sendt hjem i isolation efter mistanke om corona. Foto: Finderup Efterskole
Tre elever blev testet positive for corona. Når der er tale om tre smittede, skal alle elever sendes hjem i isolation, lyder retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Finderup: Fra torsdag formiddag til lørdag ved middagstid har det været noget af en følelsesmæssig rutsjetur for både elever, lærere, andet personale og forstander på Finderup Efterskole Allan Trelborg.

Bare fire dage efter de 60 elever, der går på specialefterskolen, var mødt glade og spændte ind på skolen efter en længere periode med virtuel undervisning, blev skolen ramt af det værst tænkelige.

De lyntest, som eleverne skal have taget af Falck i løbet af ugen, viste desværre, at tre ud af de 60 elever var ramt af corona. Det resultat fik skolens forstander til at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed, og her var meldingen klar.

- Styrelsen sagde, at når der er tale om tre positive, er der ingen tvivl om, at der er tale om smittede elever, og så begyndte den store psykiske rutsjetur ellers, fortæller forstander Allan Trelborg.

Annonce

Alle grupper ramt

Skolens elever er delt op i tre grupper - eller enheder - men desværre var der tale om, at der var én elev med en positiv test fra hver af de tre grupper.

- Der var ikke andet at gøre end at følge anbefalingerne, og det betød, at elever, lærere og andre medarbejdere blev sendt hjem i isolation, og så stod den på onlineundervisning fredag, siger Allan Trelborg, der understreger, at skolens personale gør alt for at følge de gældende retningslinjer.

- Vi spritter hænder, gør rent, lufter ud, og tager sågar temperaturen på eleverne hver morgen, og der har ikke på noget tidspunkt været en eneste elev, der har haft feber eller andre symptomer, siger forstanderen.

Der nu ikke noget som en glad og hyggelig velkomst, når eleverne vender tilbage på efterskolen. Foto: Finderup Efterskole

Lørdag ved middagstid kunne Allan Trelborg så heldigvis trække vejret nogenlunde stille og roligt, for endelig var der kommet svar på de tre elevers PCR-test, der skulle bekræfte eller afkræfte, om de var ramt af corona.

- Vi har lige fået svar på den sidste PCR-test, og heldigvis er alle tre elever frikendt for corona. Jeg er simpelthen så lettet og glad lige nu, selv om det har været noget af en mavepuster, fortæller han og glæder sig til tage imod både elever og personale søndag aften.

Annonce

Alle har gjort det godt

Allan Trelborg har i øvrigt kun positive ord, når han skal beskrive både eleverne, forældrene, lærerne, Falck og alle de andre, der har været involveret i forløbet.

- Falck har gjort det godt og lige, som de skal. Samtidig skal både elever og forældre have en kæmpe stor gang ros for at have taget det er aldeles positivt. Der har været stor opbakning og forståelse hele vejen rundt, og det er jeg dybt taknemmelig for, siger forstanderen.

Når det er sagt, håber Allan Trelborg virkelig, at det, han kalder opstartsproblemer i forbindelse med efterskoleelevernes tilbagevenden, bliver rettet til.

- Der skal kigges på retningslinjerne. Det er i hvert fald skidt, at en af de tre elever, der blev testet positiv torsdag formiddag, først kan få tid til en PCR-test fredag. Jeg synes, at det bør være sådan, at de personer, der får en positiv lyntest, kan få en PCR-test med det samme for at få et sikkert svar på, om personen er smittet. Det andet tager simpelthen for lang tid, og alt for mange andre mennesker sidder for lang tid i usikkerhed, lyder det fra Allan Trelborg, der siger videre:

- Samtidig bør man have lov til at tage en ekstra lyn-test ved de ramte elever. Det kan give et ekstra fingerpeg om, der er tale om en falsk test.

Mandag 1. marts måtte eleverne endelig vende tilbage på efterskole. Her ses nogen af eleverne, der i gårdspladsen venter på nogen af klassekammeraterne. Foto: Finderup Efterskole
Annonce

Isolation i campingvogn

- Hvis der kommer en positiv lyntest her på efterskolen en anden gang, vil jeg ikke sende eleverne hjem. Så må vi isolere dem i nogle campingvogne, samle dem på nogen af vores værelser eller noget helt tredje, siger forstanderen, der trods mavepusteren glæder sig mest til følgende:

- Det bliver så skønt at se en flok elever tilbage med glæde og masser af positiv lys i øjnene.

Finderup Efterskole er i øvrigt den tredje efterskole her i området, der i denne uge har været ramt af falske lyntest. Det samme skete for såvel Solgården ved Tarm og Staby Efterskole.


Der var ikke andet at gøre end at følge anbefalingerne, og det betød, at elever, lærere og andre medarbejdere blev sendt hjem i isolation, og så stod den på onlineundervisning fredag,

Anders Trelborg, forstander på Finderup Efterskole


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Skjern

To brande begyndte i samme område

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce