Annonce
Udland

FAKTA: USA's coronaudbrud er spredt til alle 50 delstater

En af grundene til et stabilt niveau for de amerikanske dødsfald skyldes måske mest landets størrelse.
Annonce

På fire måneder er det nye coronavirus blevet spredt til alle 50 delstater i USA. Men der er store forskelle i landet, hvor dødstallet har rundet 100.000, og hvor der er 1,6 millioner bekræftede tilfælde.

Herunder fakta om USA og pandemien:

* Der registreres dagligt omkring 1000 døde med coronavirus.

* En af grundene til, at antallet af dødsfald ligger på et stabilt niveau, er i et vist omfang begrundet ved USA's størrelse, hvor der er mange centre med et stort antal infektioner på forskellige tidspunkter.

* I New York var krisen værst i begyndelsen af april. I det øvrige USA har antallet af daglige dødsfald kun været langsomt faldende.

* I stedet for at nævne antallet af daglige dødsfald foretrækker præsident Donald Trump at henvise til antallet af døde i forhold til befolkningstal, hvilket viser, at USA har håndteret krisen mere effektivt end visse andre lande.

* Belgien, som har 11,5 millioner indbyggere, har haft et dødstal på 80 per 100.000 indbyggere. USA har med 330 millioner indbyggere haft et dødstal på knap 30 per 100.000 indbyggere.

* I New York har dødstallet per 100.000 indbyggere været oppe på 150.

* Det er imidlertid et problem ved sammenligning af dødstal, at mange lande tæller og registrerer forskelligt. I Belgien omfattet de daglige registrerede døde for eksempel også dødsfald, hvor der var mistanke om coronavirus, men hvor det ikke blev registreret ved test.

* Det er også problematisk at sammenligne lande på forskellige stadier af smitteudbrud. I mange europæiske lande er antallet af daglige dødsfald faldet betragteligt i forhold til tidlige. Dette gælder ikke for USA.

Kilder: BBC, Reuters

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce