x
Annonce
Udland

FAKTA: Sådan vælger Labour afløser for Jeremy Corbyn

Jessica Taylor/Reuters
Tre kandidater er i spil for at kunne blive den nye leder for arbejderpartiet Labour. Læs om processen her.

Mandag begynder afstemningen om, hvem der skal være den næste formand for det britiske arbejderparti Labour.

Annonce

Der var oprindeligt seks kandidater, som havde lagt billet ind på afløse Jeremy Corbyn, der meldte sin afgang efter et rædderligt valg i december, der gav det svageste resultat til partiet siden 1935.

Feltet er nu nede på tre navne. Den klare favorit blandt bookmakerne er 57-årige Keir Starmer, der har været partiets brexit-ordfører.

Derefter kommer den 40-årige Rebecca Long-Bailey og ligeledes 40-årige Lisa Nandy.

Her er en oversigt over processen med at vælge ny formand som Labour.

Læs mere om processen her:

* Forud for afstemningen har kandidaterne kunne melde deres kandidatur, hvis de samlede opbakning fra mindst ti procent af Labour-medlemmerne af det britiske parlament eller Europa-Parlamentet. Det svarer til 22 folkevalgte. Det klarede fem af de seks kandidater.

* For at komme med i selve afstemningen skulle kandidaterne gennem endnu et nåleøje, hvor der er to muligheder:

- Enten skal man have opbakning fra mindst 33 Labour-lokalforeninger ud af 648.

- Alternativt skal kandidaterne sikre sig opbakning fra tre af de fagforeninger, der er tæt Labour, eller andre foreninger, som støtter partiet.

* Kun tre af kandidaterne formåede at samle nok opbakning i anden runde.

* Den endelige stemmeafgivning, der starter mandag, vil løbe frem til 2. april. Når der stemmes, skal man rangere de tre kandidater.

* Man skal have mindst 50 procent af stemmerne for at vinde.

- Hvis der ikke er over 50 procent ved optællingen, ryger kandidaten med færrest stemmer ud af regnestykket - og i stedet indgår stemmerne på den kandidat, som stod nummer to på listen.

* Resultatet vil blive annonceret 4. april.

Kilder: Telegraph, Guardian

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce