Annonce
Sport

FAKTA: Otte lande er klar som EM-værter - Rom er på vej

Stadio Olimpico i Rom - her i en Serie A-kamp - kan ifølge Italiens Fodboldforbund huse mindst 17.000 tilskuere til sommerens EM-kampe. Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix
Otte EM-værtsbyer er blevet godkendt af Uefa, og Rom har nu også en plan for afvikling med tilskuere.

EM i fodbold nærmer sig, men der er stadig usikkerhed om, i hvor høj grad der vil kunne være tilskuere til stede til kampene i visse lande.

Her kan du blive klogere på, hvad de enkelte værtsbyer og -lande har meldt ud, og om de er blevet godkendt af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der kræver garanti for fans på stadion:

* København (bekræftet som vært):

Den danske kulturminister, Joy Mogensen (S), har sagt, at 11.000-12.000 tilskuere kan være til stede til de kampe, der skal spilles i Parken. DBU oplyser, at man via den ellers suspenderede "superligaordning" har fået godkendt en plan, der tillader minimum 11.236 tilskuere til kampene.

* London (bekræftet som vært):

Det Engelske Fodboldforbund (FA) påbegynder senere i april tilskuerforsøg på Wembley i forbindelse med de afgørende kampe i Liga Cuppen og FA Cuppen. Det er blevet meldt ud, at man forventer at kunne lukke tilskuere ind til EM-kampene, og at der endda er en drøm om, at Wembley - hvor EM-finalen skal spilles - kan være fyldt helt op. I første omgang skulle målet være et halvfyldt Wembley.

* Rom:

Regeringen har sagt god for, at Stadio Olimpico kan udnytte mindst 25 procent af kapaciteten på 68.000 tilskuere svarende til mindst 17.000. Det oplyser Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) 13. april. Uefa mangler at godkende Rom formelt.

* Amsterdam (bekræftet som vært):

Mens der ikke er kommet en udmelding angående EM, så planlægger hollænderne at lukke et begrænset antal tilskuere ind til fodboldkampe fra slutningen af april. Det sker efter et tilskuerforsøg på nationalarenaen for nylig, hvor 5000 personer var til stede, da Holland mødte Letland i VM-kvalifikationen.

* München:

De lokale myndigheder i München meddelte tirsdag i sidste uge, at man arbejder med forskellige scenarier angående tilskuere, og at det "bestemt er muligt og ønskværdigt, at der kan være tilskuere til stede på stadion" ved EM. Onsdag sagde ministerpræsident i delstaten Bayern Markus Söder, at han ikke kan forestille sig, at man vil kunne håndtere et "stort antal", uden at det blev præciseret. Den konkrete melding til Uefa har dog ikke været tilfredsstillende.

* Glasgow (bekræftet som vært):

Der er givet grønt lys til, at mindst 25 procent af stadion kan tages i brug. Det svarer til omkring 12.000.

* Dublin:

Irlands fodboldforbund (FAI) har meddelt Uefa, at man lige nu ikke kan garantere, at der kan være tilskuere til stede på Aviva Stadium under EM. Den melding til Uefa har ikke været tilfredsstillende.

* Sankt Petersborg (bekræftet som vært):

De russiske EM-arrangører har garanteret, at Krestovsky Stadium som minimum kan blive fyldt halvt op, hvilket svarer til 33.000-34.000 tilskuere.

* Budapest (bekræftet som vært):

Ungarerne har ikke meldt officielt ud, men har over for Uefa kunnet garantere tilskuere. Ifølge Uefa sigter Budapest efter at fylde tribunerne 100 procent. I september sidste år lagde nybyggede Puskas Arena, hvor EM-kampene skal spilles, græs til, da Super Cup-kampen mellem Bayern München og Sevilla blev spillet med cirka 25 procent fyldte tribuner.

* Bukarest (bekræftet som vært):

Rumæniens fodboldforbund har sagt, at en fjerdedel af pladserne på Arena Nationala kan tages i brug til EM. Det svarer til omkring 13.000 tilskuere.

* Bilbao:

Det Spanske Fodboldforbund oplyste i sidste uge, at det ikke er muligt at have tilskuere til stede ved EM-kampene i Bilbao. Derfor har byen heller ikke kunnet få bekræftet sit værtskab.

Udmeldingen fra forbundet gik stik imod en udmelding fra de lokale myndigheder i Bilbao. Her lød det, at op mod en fjerdedel af stadionet San Mamés vil kunne tages i brug. Det ville betyde, at op mod 13.000 tilskuere vil kunne være til stede.

* Baku (bekræftet som vært):

Aserbajdsjan garanterede torsdag Uefa, at man som minimum vil fylde halvdelen af Bakus olympiske stadion med fans fra de deltagende nationer. Dermed vil mindst 35.000 tilskuere kunne overvære kampene fra tribunerne. Aserbajdsjan kvalificerede sig ikke til slutrunden.

Kilder: The Athletic, Reuters, AFP, ritzau, dpa, Uefa, DBU.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce