Annonce
Debat

Fakta om testmøllerne i Velling Mærsk

Vestas er i et planlagt program i gang med at udskifte dele i den nordlige mølle. Privatfoto

Læserbrev: Der har været debat om møllerne i Velling Mærsk og vi lodsejere er blevet opfordret til at komme med oplysninger om testmøllerne.

Vedrørende skyggekast er møllerne indstillet således, at de stopper, såfremt der årligt er mere end fem timers skyggekast på en beboelse.

Hvad angår lys arbejdes der på en løsning med en radar, således at lyset kun tændes, når der er fly i nærheden af møllerne.

Annonce

Møllerne er hovedsageligt produceret her i kommunen. Nacellerne (møllehovedet) produceres på havnen i Ringkøbing, vingerne i Lem, lokale entreprenører har stået for gravearbejdet, sand og grus er især hentet i de lokale grusgrave, Hansen og Larsen har lavet armeringen og støbt fundamenter, RAH har stået for installationerne til møllen. 70 procent af møllerne er ejet af 21 lodsejere i Velling Mærsk.


Vestas er i et planlagt program i gang med at udskifte dele i den nordlige mølle, hvilket også har med reduktion af støj at gøre.


Vestas er i et planlagt program i gang med at udskifte dele i den nordlige mølle, hvilket også har med reduktion af støj at gøre. Det er årsagen til, at den store kran igen er opstillet ved møllen.

Foruden medarbejdere fra udviklingsafdelingerne i Ringkøbing og Lem deltager medarbejdere fra andre lokaliteter i testarbejdet, Vestas har derfor lejet ejendommen overfor den nordlige mølle.

Der er tale om 2 forskellige prototyper af den nye landmølle, EnVentus. Vestas tester på møllerne/udskifter mølledele og vil fortsætte med dette udviklingsarbejde næste fem år. Det er årsagen til, at møllerne i korte og længere perioder ikke er i drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce