Annonce
Debat

Fakta om Raunonia: Så langt er vi, og sådan er planerne

En samlet løsning på parkering og trafik er en del af vores projektforslag. En af de ideer, der arbejdes med, er muligheden for en nedgravet p-kælder med el-ladestandere til alle biler. Det er afgørende for Erhvervsvækst Ringkøbing, at Raunonia-projektet har en løsning på infrastrukturen i byen, skriver debattøren. Arkivfoto:Jørgen Kirk

Læserbrev: Debatten om Raunonia projektet har fået mange formodninger eller direkte usandheder om projektet til at florere. Lad mig præcisere nogle fakta, så vi kan debattere på et oplyst grundlag:

Hvor langt er projektet? Lige nu er det i en afklaringsfase. Det undersøges om det overhovedet kan lade sig gøre at lave et projekt på det foreslåede areal. Samtidig undersøges det, om der er investorer til et sådant projekt.

Hvem står bag projektet? Det er Erhvervsvækst Ringkøbing (EVR), der har igangsat arbejdet med at undersøge, om Raunonia kan realiseres. Det har vi gjort, fordi vi vil sikre, at vi også har en attraktiv og aktiv by i fremtiden. EVR er en privat forening med 40 medlemmer. Alle er lokale virksomheder og erhvervsfolk. Du kan læse mere om os på www.erhvervsvaekst.dk.

Annonce

Hvad skal Raunonia-området indeholde? Området skal ud over ferieboliger også indeholde rekreative arealer. Det kunne f.eks. være vandsport, et havnebad, spisesteder og lystbådehavn. Det skal med andre ord være et område, der både er til gavn for de lokale og de gæster, der bor i ferieboligerne.

Hvad med trafik og infrastruktur? En samlet løsning på parkering og trafik er en del af vores projektforslag. En af de ideer, der arbejdes med, er muligheden for en nedgravet p-kælder med el-ladestandere til alle biler. Det er afgørende for Erhvervsvækst Ringkøbing, at Raunonia-projektet har en løsning på infrastrukturen i byen.

Kan Raunonia ligge et andet sted, f.eks. ved Vonåen? I 2019 ophævede Miljøministeriet Strandbeskyttelsen på få udvalgte steder i Danmark. Her var arealet ud for rådhuset i Ringkøbing et af dem. Alle andre kystnære arealer i nærheden af Ringkøbing er under Strandbeskyttelsen og er derfor ikke alternative placeringer. Vonåen er derudover fredet naturområde.

Skal der ikke være borgerinddragelse? EVR vil rigtig gerne have borgernes forslag til, hvordan Raunonia projektet kan se ud, hvilke funktioner man kunne tænke sig på området, hvordan infrastrukturen kan løses osv. I 2019 blev der afholdt et borgermøde, hvor der kom flere forslag. Derudover har vi på vores hjemmeside en formular, hvor man kan indsende forslag og ideer. Når det er afklaret, om der kan etableres et projekt på det foreslåede areal, ser vi gerne en aktiv borgerinddragelse i detailplanlægningen.

Hvem skal betale for Raunonia? Der skal findes investorer til projektet. Det kan både være lokale og eksterne. EVR afholder i øjeblikket omkostningerne til forundersøgelserne.

Når det er afklaret, om der kan etableres et projekt på det foreslåede areal, ser vi gerne en aktiv borgerinddragelse i detailplanlægningen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce