Annonce
Sport

FAKTA: Fire europæiske fodboldbrændpunkter i weekenden

Real Madrid dominerede tilbage i december derbyet mod Atlético Madrid og vandt, men i tabellen er det Atlético, som har førertrøjen. Foto: Juan Medina/Reuters
Tre af Europas største fodboldklassikere og et dansk derby er på programmet i denne weekend.

Er man fodboldelsker, går man en weekend i møde, hvor man ikke behøver at opfinde undskyldninger for at blive hjemme foran fjernsynet.

Dansk fodbolds største klubkamp og tre af Europas tungeste rivalopgør venter således lørdag og søndag.

Her får du en kort gennemgang af weekendens fodboldmenu:

* Der Klassiker: Bayern München-Borussia Dortmund (lørdag klokken 18.30).

Navnet giver sig selv. Det er det største, tysk fodbold kan byde på. Et par smuttere på det seneste fra mesterholdet Bayern har åbnet guldkampen op igen. Dortmund på femtepladsen har dog lige nu kun fokus på top-4.

Gæsterne har efterhånden også en del at bevise. Bayern har vundet de seneste fire indbyrdes opgør og fører 8-2 i de seneste 10 dueller. Samtidig bliver duellen mellem stjernen Robert Lewandowski og kometen Erling Haaland spændende at følge i kampen.

* Københavnerderby: Brøndby-FC København (søndag klokken 14).

Ingen af topholdene i Superligaen har været flyvende efter vinterpausen, men københavnerderbyet kan være med til at slå et hul i toppen.

En sejr til Brøndby vil åbne et hul på syv point til FCK på tredjepladsen. Hvis FC Midtjylland så samtidig slår AGF, vil midtjyderne være et enkelt point foran Brøndby og otte foran FCK. Sejre til FCK og AGF derimod vil gøre guldkampen helt tæt med blot tre point mellem de fire tophold.

* El Derbi: Atlético Madrid-Real Madrid (søndag klokken 16.15).

Det er lillebror mod storebror, arbejderklubben mod kongeklubben. Real Madrid har både historisk og i moderne tid gang på gang stået i vejen for tiltrængt succes for Atlético Madrid.

I denne sæson er det dog Atlético, som trods lidt udfald på det seneste fører La Liga. Diego Simeones tropper er fem point foran både byrivalerne og FC Barcelona, endda med en kamp til gode. Skal Reals titeldrømme knuses, eller bliver det starten på gummiben i Atlético?

* Manchester derby: Manchester City-Manchester United (søndag klokken 17.30).

Hjemmeholdet er inde i en vild stime, hvor det er blevet til 21 sejre i træk på tværs af alle turneringer. Ingen ser ud til at kunne stoppe Pep Guardiolas kurs mod mesterskabet, mens Manchester United slingrer noget mere.

Med 11 runder igen fører City ligaen med 14 point til netop United på andenpladsen. Skal United finde optimisme før kampen, så har holdet ikke tabt til City i ligaen siden april 2019. Og i de sidste ti indbyrdes opgør, fører City kun 5-4 i sejre.

Derbyer kan noget særligt og lever ofte deres eget liv - med eller uden fans på stadion. Selv om oplevelsen er en ganske anden med gyngende tribuner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce